• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca podneo zahtev za stečaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dotukla ih je propala praznična sezona...

  • 0
Bed Bath & Beyond Foto: Shutterstock

Bed Bath & Beyond, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca stvari za kuću u Americi, danas je podneo zahtev za zaštitu od bankrota, u skladu sa Poglavljem 11, nakon što je propao i poslednji pokušaj da prikupi dovoljno kapitala i održi biznis.

Ovaj trgovac, osnovan 1971, u 2022. je brojao oko 32.000 zaposlenih, a ove godine je prijavio poslovanje na 537 lokacija, uglavnom u SAD, Kanadi, Meksiku i Portoriku.

Bed Bath & Beyond upozorava na potencijalni stečaj od januara, kada je izdao obaveštenje o "stalnom poslovanju", gde se navodi da "možda neće imati novca da pokrije troškove nakon sumorne praznične sezone".

Kompanija je objavila da su - ona i neke njene podružnice, dobrovoljno potpisale peticije u skladu sa Poglavljem 11 Zakona o stečaju SAD, u Stečajnom sudu Sjedinjenih Država u okrugu Nju Džersija, kako bi uredno sprovele gašenje svojih poslova.

Kako se navodi u saopštenju, kompanijske firme 360 Bed Bath & Beyond i 120 buybuy BABY, kao i onlajn prodavnice, ostaju otvorene i biće kupcima na usluzi, sve dok kompanija ne počne sa zatvaranjem svojih maloprodajnih lokacija.

Od 10. aprila, Bed Bath je prodao oko 100,1 milion akcija i prikupio samo 48,5 miliona dolara. U podnescima, kompanija je upozorila da će verovatno - ako ne prikupi očekivani prihod od ponude - morati da podnese zahtev za zaštitu od bankrota, prenosi CNBC.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>