• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pustoš na berlinskom aerodromu: Otkazani svi današnji polasci, ali i neki dolasci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Povremeni štrajkovi su proteklih meseci "paralisali" Nemačku, budući da naizmenično nisu radile gradske administracije, bazeni, komunalna preduzeća, vrtići, aerodromi...

  • 0
Berlin, aerodrom Foto: Jörg Carstensen / AFP / Profimedia

Na aerodromu u Berlinu svi današnji polasci se otkazuju, kao i jedan broj dolaznih letova, zbog jednodnevnog štrajka bezbednosnog osoblja.

Berlinski aerodrom Brandenburg saopštio je u subotu da se letovi otkazuju zbog štrajka na poziv sindikata Verdi, koji nastoji da izvrši dodatni pritisak u pregovorima o povećanju plata, premda je juče izvešteno kako je 2,5 miliona zaposlenih u javnom sektoru Nemačke postiglo dogovor o platama.

Portparol aerodroma u Berlinu izjavio je da je oko 240 letova bilo planirano za danas, 24. april.

Rojters podseća da se najveća evropska ekonomija ove godine suočava sa najvećim štrajkovima u poslednjih nekoliko decenija, pošto sindikati insistiraju na povećanju plata koje, kako kažu, "treba da prati rastuće životne troškove", odnosno inflaciju.

Sindikat Verdi pregovara sa udruženjem BDLS za avio-bezbednost, u cilju povećanja zarada za one koji rade noću, tokom vikenda i za praznike.

Prošle sedmice, veliki broj letova je bio otkazan ili poremećen zbog štrajkova na aerodromima u Diseldorfu, Hamburgu, Kelnu-Bonu i Štutgartu.

Dodaje se i kako su povremeni štrajkovi proteklih meseci "paralisali" Nemačku, budući da naizmenično nisu radile gradske administracije, bazeni, komunalna preduzeća, vrtići, aerodromi, gradski prevoz i službe za održavanje auto-puteva.

Podsećamo i da se povodom situacije u Berlinu oglasila naša nacionalna avio-kompanija, Er Srbija, rekavši kako je "prinuđena da otkaže letove između Beograda i Berlina - JU350 i JU351".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>