• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj sumornim prizorima iz Nemačke? 2,5 miliona zaposlenih postiglo dogovor o platama

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Nemačkoj, Britaniji i Francuskoj ne prestaju štrajkovi prethodnih meseci

  • 1
Nemačka, štrajk Foto: Tanjug/AP

Zaposleni u nemačkom javnom sektoru postigli su dogovor o platama sa poslodavcima, saopštila je ministarka unutrašnjih poslova, Nensi Fezer.

Dogovor je postignut kasno sinoć i time je okončan spor koji je doveo do velikih poremećaja i štrajkova unutar najveće evropske ekonomije, prenosi Rojters.

Sporazum obuhvata oko 2,5 miliona zaposlenih u javnom sektoru, navodi britanska agencija.

Podsećamo, udruženi sindikati su stopirali saobraćaj u zemlji, a pre dva dana je bilo posebno tiho i pusto na aerodromima i železničkim stanicama.

Zaposleni međugradskih, regionalnih i lokalnih vozova i šinobusa stupili su u štrajk nakon što je sindikat pozvao sve svoje članove kod Nemačke železnice (DB) i još 50 drugih autobuskih i železničkih preduzeća da se pridruže obustavi rada.

I osoblje privatnih železničkih preduzeća iz grupe "Transdev" pridružilo se štrajku u različitim delovima Nemačke, podseća se.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Распучин

    23. april 2023 | 09:18

    Е тако се то ради. А код нас синдикати (ако их предузеће уопште и има) у спрези са руководством, а радници им служе само за скупљање чланарине.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>