• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Cilj da mlade zadržimo u Ministarstvu i preduzećima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić je rekao da je za studente od posebnog značaja mogućnost da se upoznaju sa sa načinom gradnje i projektovanja

  • 2
Goran Vesić Foto: MGSI

Studenti završnih godina sa nekoliko fakulteta Beogradskog univerziteta, koji su na praksi u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i javnim preduzećima danas su na štandu MGSI, u okviru Sajma građevinarstva, prisustvovali predavanju koje im je održao direktor CIP-a prof. dr Slaven Tica.

Pored studenata, predavanju je na kratko prisustvovao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, na čiju su inicijativu, budući inženjeri od marta na praksi u Ministarstvu.

Vesić je istakao da je studentska praksa važna kako za studente, da steknu potrebna znanja i veštine u radnom okruženju, kao i za samo Ministarstvo, jer će deo studenata ostati da radi u njemu, ili u preduzećima, što i jeste cilj.

Vesić je Tanjugu rekao da je za studente od posebnog značaja mogućnost da se upoznaju sa sa načinom gradnje i projektovanja.

"Oni na fakultetu stiču teoriska znanja, a ovde će steći praktična. Zato smo to uradili sa Univerzitetom i fakultetima. Mi tu prepoznajemo najbolje i nudimo im da ostanu u Ministarstvu građevinarstva, kao i u našim preduzećima", rekao je Vesić nakon svečanog otvaranja 47. Međunarodnog sajma građevinarstva.

Kako je objasnio, velika je stvar kada neko svršenim studentima, odmah po završetku fakulteta ponudi posao.

"Oni treba da prepoznaju da država namerava da ih zadrži i da mogu da dobiju posao u državnim organima. Time ćemo mi dobiti mlade stručnjake i pokazati da smo okrenuti prema mladim ljudima", objasnio je ministar.

On je naveo da će uskoro biti potpisani ugovori sa univerzitetima u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu o studentskoj praksi.

"Naći ćemo način kako će oni provoditi vreme u Beogradu, jer ne bi trebalo da ostanu uskraćeni za ovakvo iskustvo i šansu, pošto smo mi Ministarstvo za čitavu Srbiju", rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>