• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Danas nije laкo razgovarati o eкonomsкim temama, ali Otvoreni Balkan nema alternativu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alternativa ovoj priči i inicijativi „Otvoreni Balkan“ ne postoji, alternativa je ekonomska stagnacija“, zaključio je ministar Momirović

  • 2
Tomislav Momirovic Foto: MUST

Danas nije lako govoriti o velikim ekonomskim temama, a „Otvoreni Balkan“ je po mom mišljenju najveća ekonomska tema koju danas zajednički kreiramo, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom današnjeg obraćanja u okviru panel diskusije „Regionalna ekonomska saradnja – Otvoreni Balkan“ u organizaciji AmCham Serbia u Beogradu.

„Inicijativa „Otvoreni Balkan“ dovela je do toga da Srbija i Albanija danas imaju najbolje političke odnose u svojoj istoriji. „Otvoreni Balkan“ je bez ikakve sumnje jedan od najvažnijih aspekata naše ekonomske politike. Povezivanje tržišta, integracija na evropskom nivou, ali pre toga integracija na regionalnom nivou nemaju alternativu.

Mi ćemo kao Vlada Republike Srbije uraditi sve da istaknemo ekonomske prednosti „Otvorenog Balkana“ i da kao najveća država u okviru ove regionalne inicijative napravimo maksimalne koncesije da ona dodatno zaživi i pokaže još bolje rezultate. Alternativa ovoj priči i inicijativi „Otvoreni Balkan“ ne postoji, alternativa je ekonomska stagnacija“, zaključio je ministar Momirović na samom kraju svog izlaganja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    24. april 2023 | 19:54

    Kome mazete oci.To je najveca glzpost koja postoji.Niko od njih nemoze da nam bude iskren prijatelj.A ti bolje radi kod msme i tate.

  • nibrS

    24. april 2023 | 19:06

    Koga ste pitali za otvoreni Balkan ? Srpski narod vam za to nije dao pristanak...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>