• 12

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pitali smo vas Mek ili Burger King, odgovor nas je iznenadio: Dobra vest za sve ljubitelje brze hrane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako je Meridian Restaurants Unlimited, franšiza Burger Kinga sa 118 restorana, nedavno bankrotirala - kompanija namerava da ovlada tržištem hamburgera

  • 12
mekdonalds, burger king

Foto: Shutterstock

Večita dilema među ljubiteljima brze hrane: Mekdonalds ili Burger KingDva najveća lanca brze hrane na svetu, oba iz SAD, godinama - zapravo decenijama - ostaju zakleti rivali.

Mekdonalds je, inače, osnovan 1955, a najpoznatiji je po svojim hamburgerima (pre svega po Big Mac-u) i pomfritu, dok je Burger King krenuo sa radom 1972. godine, i dan-danas se "hvali" svojim specijalnim receptom za sos.

Odnedavno, "mađi" konkurent je započeo nešto agresivnije reklamiranje svog proizvoda Whopper koji preti da zaseni Big Mac.

Odluka je pala i nakon niza neuspeha proteklih godina, kada se američki gigant suočio sa lošijom prodajom, dok je Mekdonalds manje-više briljirao sve vreme.

Podsećamo da je ovog marta "Meridian Restaurants Unlimited", franšiza Burger Kinga sa 118 restorana, bankrotirala u šest država, nakon što je nagomilala dugove od 14 miliona dolara.

U anketi Telegraf Biznisa, od pre nekoliko dana, pitali smo vas čiju hranu radije birate, a ovako ste odgovorili:

anketa - brza hrana

Printskrin: Telegraf.rs

Dakle, većina (više od 50%) je odabrala Burger King, možda čak na iznenađenje, budući da ovaj lanac brze hrane nije dostupan kod nas (još uvek). Dobra vest je, doduše, da uskoro stiže kod naših komšija, tačnije u BiH.

- "Home of the Whopper" (eng. Kuća Whoppera) će uskoro otvoriti svoja vrata u Bosni i Hercegovini, gde će gosti moći da probaju čuvene ukuse brenda i proizvode visokog kvaliteta, koji se služe s ljubavlju i pažnjom u moderno i minimalistički koncipiranim restoranima, čija udobodnost otvorenog prostora čini da se svi osećaju dobrodošli - saopšteno je iz kompanije.

Ono što je, možda čak i pohvalno, jeste da dobar deo naših ljudi izostavlja brzu kaloričnu hranu iz svog menija. Skoro 26% je reklo kako "ne jede ni u Meku ni u Burger Kingu".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>