• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stelantis planira novu turu otkaza u Americi: Biće pogođena ova grupa radnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki sindikat istakao je da fabrika nudi radnicima otpremnine ako dobrovoljno daju otkaz

  • 0
Stellantis Foto: Stellantis

Korporacija za proizvodnju automobila Stelantis, planira da ukine 3.500 radnih mesta plaćenih po satu u Americi javlja Rojters.

Prema saopštenju američkog sindikata Ujedinjeni radnici u autoindustriji (UAW), Stelantis nudi radnicima otpremnine ako dobrovoljno daju otkaz, prenosi Rojters.

Portparolka Stelantisa Džodi Tinson je odbila da komentariše ovo saopštenje. Osoba obaveštena u ovoj situaciji rekla je da bi cifra mogla biti niža od cifre navedene u pismu UAW prenosi Rojters.

Stelantis je krajem februara na neodređeno vreme zaustavio rad u fabrici Belvider u saveznoj državi Ilinois, koja je proizvodila terenska vozila Džip čiroki, a ova odluka je uticala na oko 1.350 radnika.

Korporacija se, prema vlastitim rečima, na ovaj korak odlučila zbog rastućih troškova proizvodnje, i navela da možda neće obnoviti proizvodnju u Belvideru.

Predsednik UAW Šoun Fain je prošle nedelje izjavio da je prestanak rada u Belvideru "otvoreno kršenje" ugovora Stelantisa sa UAW.

Otpuštanja su nedavno najavili i američki proizvođači automobila Ford i Dženeral motors, podseća britanska agencija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>