• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

April u Tivtu: Kako je gradić na padinama Vrmca postao sinonim za luksuz, ali i top biznis samit?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ukoliko još niste bili u Tivtu obavezno ga uvrstite na svoju listu želja, i to baš u ovom periodu godine kada je temperatura idealna i nema gužve

  • 0

Tivat je jedna od najmanjih, ali najrazvijenijih crnogorskih opština - da li ste znali?

I ne, nije to samo zbog Porto Montenegra, luksuzne marine koja izgleda svetski i, istina, daje mu poseban pečat, već i zbog razvoja kulture, sporta, turizma, ugostiteljstva.

Prelepi mediteranski gradić krase brojni hoteli najviše kategorije, ali i kafei, restorani, poslastičarnice - od palačinki, sladoleda, burgera i pica, do vrhunskih jela od ribe, rižota i pasti, spremljenih na egzotičan način, tako da uživate svim čulima dok posmatrate mirno more.

Tu je i široka paleta vina, sa jedne strane kiosci iz "onog vremena", maleni marketi i klasične suvenirnice sa magnetima od 2 do 3 evra, a sa druge strane - raskoš.

Po jasno označenoj tabli Porto Montenegro odmah znate gde ste: mirno stoje poređane velelepne jahte, dok turisti uživaju u hrani i piću - okruženi bujnim zelenilom i vodom, ali i pompeznim buticima kao što je Dior.

Ali, gradić smešten u Bokokotorskom zalivu je mnogo više od toga. Jeste vremenom postao sinonim za luksuz i ljubitelje grandioznih plovila, ali je zadržao epitet "grad kulture".

Mi smo se u Tivat zaljubili na prvi pogled, od momenta kada smo kročili na aerodrom pa sve do izlaska ispred hotela Palma, predivnog utočišta sa 4 zvezdice.

Od 26. do 28. aprila, u ovom gradu na padinama Vrmca, održava se i prestižan samit The Western Balkans ESG, prvi regionalni skup posvećen pitanjima ekologije, održivosti i zelene energije.

Dakle, time se Tivat ubraja i u crnogorske, ali i balkanske gradove sa velikim potencijalom za razvoj poslovnih skupova i manifestacija, koji okupljaju biznis elitu iz čitavog regiona.

Jedan od pokrovitelja događaja je i naša vodeća IT kompanija, ComTrade Group.

Mi smo April u Beogradu na kratko menjali za april u Tivtu, i nismo se nimalo pokajali. Štaviše.

Iz Turističke organizacije Tivta su se potrudili da se osećamo kao kod kuće, a to je, navode nam, prioritet i za svakog budućeg gosta.

Sada je pravo vreme da ga posetite jer je temperatura idealna (oko 20 stepeni), a nema one tipične sezonske gužve, iako primećujemo turiste sa svih strana sveta: od Rusije i Azije do Južne Amerike.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>