• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najmlađa milijarderka "odložila" odlazak u zatvor: Advokati Holmsove uložili još jednu žalbu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pravila suda 9. okruga u San Francisku dozvoljava Holmsovoj da ostane na slobodi uz kauciju dok se žalba ne sasluša

  • 0
Elizabet Holms, Elizabeth Holmes Foto: Tanjug/AP

Osnivačica Theranosa, Elizabet Holms, odložila je početak svoje zatvorske kazne nakon što je uložila još jednu žalbu.

Podsetimo, ona je osuđena na 11 godina zatvora po četiri tačke optužnice za prevaru i obmanjivanje investitora u vezi sa neuspelim projektom aparata Edison za testiranje krvi.

Ranije ovog meseca ona je uložila žalbu da ostane na slobodi uz kauciju, dok se razmatra osporavanje prvobitne presude prenosi Bi-Bi-Si.

Ali ovo je odbacio američki okružni sudija Edvarda Davila, koji je rekao da Holmsova nije uspela da dokaže da će žalbeni postupak dovesti do novog suđenja.

A onda, kasno u utorak, advokati Holmsove se uložili žalbu na tu odluku 9. okrugu u San Francisku i pravila suda dozvoljavaju Holmsovoj da ostane na slobodi uz kauciju dok se žalba ne sasluša.

Tim Holmsove tvrdio je da odluka sudije Davile sadrži "brojne, neobjašnjive greške".

Njeni advokati su rekli da je to uključivalo pozivanje na "tačke za prevaru pacijenata" iako je Holmsova oslobođena optužbi da je prevarila pacijente Theranosa.

Isti pravni manevar uspešno je iskoristio Rameš "Suni" Balvani, saučesnik gospođe Holms i bivši poslovni i emotivni partner.

Naime, on je uspeo da odloži kaznu za oko mesec dana. Balvani je na kraju iscrpeo svoje opcije i ranije ovog meseca odveden je u savezni zatvor u San Pedru, u Kaliforniji, na odsluženje svoje trinaestogodišnje kazne.

Ukoliko žalba Holmsove bude neuspešna, američki Okružni sud u Kaliforniji, predložio je da majka dvoje dece služi kaznu u saveznom zatvorskom kampu u Teksasu, gde su dozvoljene porodične posete.

Ali njeno krajnje odredište nije potvrđeno.

Holmsova je pre saznanja o prevari nazivana "novim Stivom Džobsom", a takođe je važila i za najmlađu samoniklu milijarderku.

(Telegraf Biznis)

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>