• 58
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučić: Obezbedićemo dodatne turističke vaučere za letovanje u Srbiji

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rekao je i da će za građane koji putuju u Severnu Makedoniju i Grčku tokom leta biti dodatno olakšan prelazak granice

  • 58
Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom posete Sokobanji da će uskoro biti obezbeđeni dodatni turistički vaučeri za odmor u Srbiji.

- Moramo što pre da obezbedimo još vaučera kako bismo, naročito tokom letnjih meseci, zadržali što više ljudi u zemlji - rekao je Vučić, koji je u Sokobanji obišao štandove, upoznao se sa turističkom ponudom i lokalnim proizvodima.

Kazao je da će za građane koji putuju u Severnu Makedoniju i Grčku tokom leta biti dodatno olakšan prelazak granice između Srbije i Severne Makedonije.

U Srbiji je u martu ove godine u odnosu na mart 2022. broj dolazaka turista bio veći je za 19,0 odsto, a broj noćenja za 14,7 procenata, objavio je danas Republički zavod za statistiku.

Broj noćenja domaćih turista porastao je za 8,5 odsto, a stranih za 22,7 procenata.

Memić: Krajem maja još 100.000 vaučera 

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je danas da su obezbeđena sredstva za još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, koji će biti pušteni krajem maja ili početkom juna.

- Krećemo sa novih 100.000 vaučera. između 25. maja i početka juna pustićemo još 100.000 vaučera, baš kao što je predsednik Vučić obećao kada smo bili u Kuršumliji - rekao je Memić za Tanjug tokom posete Sokobanji, koju je obišao zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodao je da je ukupna vrednost vaučera 500 miliona dinara. Memić je ocenio da je to odlična vest za naše građane, koji su pokazali veliko interesovanje za banjski turizam, a posebno za obilazak Sokobanje, gde se iskoristi trećina vaučera.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sloba

    28. april 2023 | 12:41

    Turistički vaučeri mnogo znače kako bi što veći broj građana mogao sebi da priušti odmor u Srbiji.

  • Ana

    28. april 2023 | 15:57

    Bolje letovati u nasoj zemlji nego putovati po inostranim destinacijama,jer u Srbiji zaista ima mnogo lepih mesta za odmor i uživanje.Ovo je jako lep gest drzave,podstice se pre svega domaci turizam.

  • Sara

    28. april 2023 | 14:00

    Za ljubitelje putovanja I onih koji vole našu lepu Srbiju, oči vauceri su od velikog značaja.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>