• 3
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrabri mornar Fransoa preživeo na moru jedući Hajnc kečap: Sad razočaran sumom koju je dobio od kompanije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz kompanije su rekli da su istražili tržište pre nego što su mu dali nagradu, te da je za tu sumu mogao da kupi bolji čamac nego što je imao

  • 3
Elvis Francois heinz, hajnc, kečap Foto: Facebook/Elvis Francois, Shutterstock

Hrabri mornar Elvis Fransoa (47), koji je preživeo na otvorenom moru jedući samo Hajnc (Heinz) kečap, priznao je da se oseća pomalo razočarano nakon što je od kompanije dobio novac pomoću kojeg može da kupi samo mali brodić i motor.

Podsetimo, Elvis je sredinom decembra popravljao svoj brod u blizini holandskog dela ostrva Saint Martin, kada je njegovo plovilo povuklo more. Proveo je 24 dana na otvorenom moru, a preživeo je samo zahvaljući kečapu.

Kompanija je, nakon što je čula za priču, uporno tragala za njim, a obećala mu je i novi brod.

Međutim, očigledno ne kakav je Elvis očekivao.

Kako je ispričao za Insajder, sa novcem koji je dobio, mogao je da kupi samo mali, korišćeni brod i motor, ali ne i jedrilicu.

Kompanija je prethodno ispričala za Vašington Post da planira da mu da "novi brod opremljen sa tehnologijom za navigaciju kako bi sprečili još jednu katastrofu u budućnosti".

Insajder prenosi da je Fransoa dobio 14.800 dolara za novi čamac. I kompanija i Fransoa potvrdili su da je Hajnc ponudio ribaru da mu kupi novi brod, ili da mu da novac, a primorac se odlučio za drugu opciju.

Ali četrdesetsedmogodišnjak ispričao je da sa tim novcem nije mogao da kupi jedrilicu kakvu je imao ranije, ali da je barem mogao da uzme mali čamac.

Dodaje da mu je trebalo više novca da kupi GPS sistem i druge delove uključujući čelični volan. Prodavao je voće u lokalnom marketu kako bi prikupio više novca, istakao je.

- Iznenađeni smo i žao nam je što je gospodin Fransoa razočaran Hajncovom novčanom podrškom. Iako je naša namera bila da mu kupimo novi ribarski čamac, ukazao je da bi novac bio poželjniji i najkorisniji - ispričao je predstavnik Kraft Hajnca za Insajder.

Dodali su da su utvrdili da je njihova donacija bila dovoljna za kupovinu čamca većeg kvaliteta od onog što je ranije imao.

- Pošto je naš jedini cilj ovde bio da oduševimo gospodina Fransoa, ako nije bio u mogućnosti da kupi čamac o kojem smo razgovarali, rado ćemo ga pogledati i utvrditi da li su potrebna dodatna sredstva - dodaje.

(Telegraf Biznis)

Video: Brod blokirao Suetski kanal: Ugrožena svetska ekonomija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>