• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Venčanicu mi drže kao taoca": Vapaj žene koja se našla usred spora dve kompanije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompanija tvrdi da im Bed, Bath & Beyond duguje oko 44.000 dolara i da im nije uplaćivala novac cele godine

  • 1
venčanica venčanice modeli venčanje mlada

Foto: Pixabay

Venčanica jedne Amrikanke trenutno je "talac" kompanije koja se bavi čuvanjem svečanih haljina za potrebe kupaca, a za sve je kriv spor oko naplate između sada bankrotiranih Bed, Bath & Beyond i kompanije Memories Gown Preservation.

Ovaj spor je doveo do toga da kompanija koja se bavi čuvanjem stvari koje klijenti nemaju gde da drže, ili za koje žele poseban tretman tokom čuvanja.

Kompanija se nalazi u Hjustonu, a spor oko nemogućnosti naplate od kompanije Bed, Bath & Beyond, koja je prodavala njihove usluge,  doveo je do toga da kompanija zadrži haljine kupaca kao zalog, sve dok ne primi uplatu od problematičnog prodavca.

I venčanica Džesi Moltenbri iz Hjuston "talac" je u sporu oko naplate između ove dve kompanije.

Prošle nedelje, Bed Bath & Beyond, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca stvari za kuću u Americi, podneo je zahtev za zaštitu od bankrota, u skladu sa Poglavljem 11, nakon što je propao i poslednji pokušaj da prikupi dovoljno kapitala i održi biznis.

Ovaj trgovac, osnovan 1971, u 2022. je brojao oko 32.000 zaposlenih, a ove godine je prijavio poslovanje na 537 lokacija, uglavnom u SAD, Kanadi, Meksiku i Portoriku.

Bed Bath & Beyond

Foto: Shutterstock

- Ovo je nevestina najgora noćna mora - rekla je ona.

Njena haljina sa šlepom do poda, crna sa belim cvetnim dizajnom, zarobljena je negde u nekom nepoznatom objektu.

- Nakon što sam pročitala dobre kritike o kompaniji "Memories Gown Preservation" iz Hjustona, odlučila sam da naručim uslugu preko Bed, Bath & Beyond, sa kojima je ova firma sarađivala. Platila sam početkom marta firmi koja je bankrotirala 120 dolara za "komplet za čuvanje", plus osiguranje 25 dolara - priča ona.

Sada joj bukvalno traže otkup za venčanicu. I nije jedina.

Kompanija tvrdi da im Bed, Bath and Beyond duguje oko 44.000 dolara i da im nije uplaćivala novac cele godine, pa da moraju da nađu način da naplate svoja potraživanja.

Bed Bath & Beyond upozoravao je na potencijalni stečaj još od januara, kada je izdao obaveštenje o "stalnom poslovanju", gde se navodi da "možda neće imati novca da pokrije troškove nakon sumorne praznične sezone".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>