• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Počela nautička sezona u Smederevu uplovljavanjem kruzera „Vivaldi“

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putnike su dočekali gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i rukovodilac i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj Predrag Petrović

  • 0
Goran Vesić, Edin Forto Foto: Marko Jovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić saopštio je da je danas, na međunarodnom putničkom pristaništu u Smederevu, zvanično otvorena nautička sezona uplovljavanjem kruzera "Vivaldi", sa 160 putnika.

Putnike su dočekali gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i rukovodilac i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vodni saobraćaj Predrag Petrović.

Ministar Vesić je podsetio da je Smederevo jedno od osam otvorenih međunarodnih pristaništa u Srbiji, i najavio da će do kraja godine biti otvorena još tri.

„Želimo da u potpunosti iskoristimo potencijale Dunava i Save u Srbiji za bolje povezivanje i jačanje ekonomije“, poručio je Vesić.

Naveo je da je cilj da ove godine bude više turista sa kruzera od rekordne 2019. godine, kada je više od 200.000 njih posetilo Srbiju.

Upravo je zato, dodao je ministar, Vlada Srbije započela sa realizacijom projekta "Zaplovi Srbijom", u okviru kojeg će se graditi marine, nova pristaništa, ali i razvijati kanalski i linijski saobraćaj.

Vesić je istakao i da će naše dve velike međunarodne reke Dunav i Sava, međudržavna reka Tisa, domaće reke, kao i vodni saobraćaj biti jedan od prioriteta ministarstva na čijem je čelu.

Ukazao je i da od toga koliko će biti rekonstruisanih luka, izgrađenih pristana, marina i nautičkih sela zavisi i koliko će turista doći u zemlju.

„Naš cilj je jaka pozicija Srbije na nautičkim kartama Evrope“, zaključio je ministar Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>