• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati slatkiši povučeni iz prodaje u Britaniji: Sumnja se da su zaraženi opasnom bakterijom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cadbury je, inače, procesuiran i kažnjen sa milion funti zbog kontaminacije čokoladnih proizvoda salmonelom 2006. godine

  • 0
cadbury dessert Foto: Shutterstock

Hiljade slatkiša marke Cadbury povučeno je sa polica supermarketa zbog straha da bi mogli biti kontaminirani potencijalno smrtonosnom bakterijom, čije konzumiranje može dovesti do teškog trovanja hranom.

Proizvodi koje proizvodi konditorski gigant Cadbury i mlečni brend Muller povlače se zbog zabrinutosti nadležnih da bi mogli biti kontaminirani bakterijom Listeria monocitogenes.

Simptomi infekcije listerijom su obično blagi i slični gripu, ali mogu biti ozbiljniji i potencijalno opasni po život, mposebno za ranjive pojedince.

Šest popularnih Cadbury proizvoda od čokoladnog jogurta povučeno je tokom vikenda.

Artikli uključuju čokoladne deserte Crunchie i Flake sa rokom upotrebe do 17. maja, kao i Dairy Milk Chunks, Dairy Milk Buttons, and Daim chocolate desserts, sa rokom upotrebe do 18. maja.

Cadbury je takođe stavio upozorenje za pakovanje od šest čokoladnih deserta Cadbury Heroes, sa rokom upotrebe do 18. maja.

- Muller je preduzeo sve korake i povukao problematične serije proizvoda brenda Cadbury zbog mogućeg prisustva bakterije listerije - saopštila je Agencija za standarde hrane (FSA).

- O problemu je obaveštena Agenciju za standarde hrane i oni su izdali obaveštenje o opozivu proizvoda.

Cadbury je, inače, procesuiran i kažnjen sa milion funti zbog kontaminacije čokoladnih proizvoda salmonelom 2006. godine, što je dovelo do povlačenja više od milion čokoladica i gubitka procenjenog na 20 miliona funti.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>