• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prvi podkast osoba sa invaliditetom: Svakog petka priče ljudi velikog srca

Vreme čitanja: oko 3 min.

Oni objašnjavaju da su izbor gostiju i tema pravili na osnovu analize odgovora iz upitnika koji su uradili onlajn

  • 0
Foto: Podkast "Mi možemo sve"

Kreativni tim udruženja "Mi možemo sve" od 5. maja 2023. godine, pokreće podkast u kome će da se govori o i sa osobama sa invaliditetom. Podkast će ići svakog petka, od 10 sati, a sa ljudima velikog srca, kako oni vole da kažu, razgovaraće Milica Veljković.

Upoznajte ih bolje, jer oni to zaslužuju, a razgovori koje ćete imati prilike da čujete zaista jesu stvar srca i zajedno verujemo da će to uspeti da vam prenesu. Autor i voditelj podkasta Milica Veljković u uvodnoj epizodi razgovara sa osnivačima udruženja Mi možemo sve.

- Milan Srdić i Nenad Duraković govore o svom putu, o podstreku da naprave razliku i budu podrška mladima sa invaliditetom koji danas traže svoje mesto i tek otkrivaju svoje potencijale. Razgovarali smo o tome koliko je važno podržavajuće okruženje za lični rast. Kako život može lako da se promeni i otvori nam put potpuno drugačiji od onog kakav smo zamišljali? Na koji način mi možemo da vratimo dobro koje smo dobili? I zašto je važno da budemo tu jedni za druge i prenosimo svoje znanje i iskustvo“ – Navodi Milica i poziva nas da ostanemo do kraja uz ovu ekipu i poslušamo odgovore koje su dali na ova i mnoga druga pitanja.

Oni objašnjavaju da su izbor gostiju i tema pravili na osnovu analize odgovora iz upitnika koji su uradili onlajn.

Foto: Podkast "Mi možemo sve"

- Važno nam je da odgovorimo na potrebe gledalaca i slušalaca. Bilo je izuzetno zanimljivih odgovora. Očekivali smo da će ispitanici predložiti neke od lidera invalidskog pokreta ali su nam otkrili izuzetno zanimljive ljude o kojima se malo zna ili gotovo ništa a zaslužuju da ih čujete - ističe Nenad Duraković, jedan od osnivača udruženja Mi možemo sve angažovan kao analitičar na projektu.

Milan Srdić je postao aktivista invalidskog pokreta neposredno nakon rehabilitacije, nezgodu je doživeo u saobraćaju i od tada učestuje u akcijama za veću bezbednost u saobraćaju.

- Gledajući podkaste uočili smo da osobe sa invaliditetom retko gostuju u podkastima u Srbiji, a teme koje su od značaja za nas poput prava na roditeljstvo osoba sa invaliditetom, seksulani život osoba sa invaliditetom, mentalno zdravlje, društveni život i dr. gotovo da se i ne pominju. Primetno je da je veća zastupljenost osoba sa invaliditetom u javnom prostoru ali mislimo da je nedovoljna i da treba da nas upoznate kako bi otklonili steretipe i barijere koje na žalost još uvek postoje u odnosu prema nama. Verujemo da je podkast dobra forma i upustili smo se u ovo čarobno putovanje. Naš projekat je odobren na Stalno otvorenom konkursu našeg resornog ministarstva što je još jedna potvrda da ministarstvo i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom i te kako čuju glas mladih i podržavaju nove inicijative i hvala im na tome - kaže Milan Srdić.

Projekat "Mi možemo sve", edukativni podkast osoba sa invaliditetom finansijski je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom.

Podcat udruženja Mi možemo sve možete pratiti u audio format na na platformi podcast.rs, polje društvo kao i na veb sajtu udruženja https://mimozemosve.rs/ Video podcast možete pratiti na YouTUBE kanalu udruženja https://www.youtube.com/@mimozemosve9392.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>