• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šeik odmara pod punom pratnjom: Sleteo na pistu koju je napravio samo za sebe

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata sleće u Istočni Kejp na pistu koju je izgradio za sebe i svoju pratnju

  • 0
Šeik Foto: Shutterstock

Predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i vladar Abu Dabija, šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjan, i njegova porodica sleteli su nedavno u Istern Kejp na pistu koju je izgradio sopstvenim novcem od 20 miliona rupija. 

Bogati vladar je u zemlji zajedno sa pratnjom od 500 ljudi, uključujući druge članove kraljevske porodice, osoblje i vrhunske umetnike.

Navodi se da je kraljevska porodica i njihovi gosti ponela sopstveni nameštaj, automobile i opremu za teretanu za dvonedeljni boravak u Istočnom Kejpu.

Predsednik UAE pridružio se princu šeiku Halidu bin Mohamedu bin Zajedu Al Nahjanu, članovima kraljevske porodice UAE, osoblju i umetnicima, koji su sleteli na aerodrom Bulembu blizu Bhiša.

Al Nahjan je sleteo kraljevskim privatnim avionom uoči završetka Ramazana i odmah je prebačen jednim od pet helikoptera. Plan je da Al Nahjan provede dve nedelje u privatnom odmaralištu koje je izgradio od nule.

Vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata zatražio je da sleti na aerodrom u blizini svog odmarališta u Istočnom Kejpu. Aerodrom Bulembu, koji je bio jedini aerodrom u domovini Ciskei, povučen je iz upotrebe 1990-ih. Bio je to jedini aerodrom sa potencijalom koji bi zadovoljio standarde aviona UAE u pokrajini.

Za pistu, predsednik UAE je uložio 20 miliona rupija za proširenje i renoviranje na aerodromu, koji zauzimaju vazdušno-desantna pešadijska jedinica vojske.

Iako tamošnji zvaničnici ističu mogućnost ulaganja i privredne saradnje, vladin izvor je rekao da je predsednik UAE na privatnom odmoru.

„Primetili smo da nemamo posla sa ljudima koji su zainteresovani za prezentacije i slajdove. Ovi ljudi su zainteresovani da dožive Istočni Kejp“, dodao je on.

On je rekao da je nakon što je vladar UAE obavestio Mabujana o svojoj planiranoj poseti, pokrajinska vlada "povukla sve mere i sledila svaki deo zakona da bi se ova poseta dogodila. On je ovde sa porodicom".

Zvaničnik je otkrio da je interesovanje UAE za Južnu Afriku izazvala poseta predsednika Sirila Ramafose toj zemlji i Saudijskoj Arabiji 2018. godine, gde je pokrenuo finansijske obaveze u vrednosti od 20 milijardi dolara (oko 364 milijarde R).

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>