• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vesić: Prugu do Niša da izgradimo brzo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar je istakao da je izgradnja brze pruge Beograd - Niš najvažniji projekat u narednih nekoliko godina.

  • 4
Vesic Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je sa predstavnicima lokalnih samouprava koje se nalaze na trasi buduće brze pruge Beograd - Niš, i poručio im da je za uspešnu realizaciju tog projekta od kojeg će korist imati i država i svi gradovi i opštine pojedinačno, važno da budu u kontatku sa projektantima kako bi se izbegli svi eventualni problemi prilikom izvođenja radova.

"Ovo je način rada svih velikih projekata ubuduće, kako bi lokalne samouprave bile u kontaktu sa projektantima i kako bismo efikasnije rešavali probleme", rekao je Vesić.

Ministar je istakao da je izgradnja brze pruge Beograd - Niš najvažniji projekat u narednih nekoliko godina.

"Budite u kontaktu sa projektantima, kako bi bilo što manje problema u izvođenju radova. Nećemo moći da ih ispravljamo kada izvođenje radova počne", rekao je Vesić.

Dodao je da će svi gradovi i opštine na trasi imati veliku korist od izgradnje brze pruge, kao i cela država - nove investicije i ekonomski napredak.

"Ova pruga treba da nam svima donese benefite, a ne probleme", podvukao je ministar. Na isti način, kazao je Vesić, radiće se i drugi projekti - poput obnove regionalnih pruga, i izgradnje pruge od Niša ka Skoplju.

Sastanku su prisustvovali pomoćnica minustra za železnički i intermodalni transport Anita Dimoski, predstavnici železničkih preduzeća i projektanti.

Predstavnici projektanata prezentovali su prethodnu studiju izvodljivosti, koja je prvi korak u realizaciji projekta, kako bi se sagledao projekat u početnoj fazi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    8. maj 2023 | 17:20

    Dosta više samo pričanja, ta pruga je trebala biti završena do juna 2023. godine i šta ćemo sad, samo da pričamo bla bla bla

  • Zoran

    9. maj 2023 | 01:01

    Trebaju im godine i godine da završe prugu Beograd-Niš, a kralj Milan Obrenovic je 1882 godine izgradio prugu Beograd-Niš za godinu i po dana i to sa onakvom tadašnjom tehnikom. Pravio mostove, kopao tunele (a ovi to neće trebati da rade jer tunele i mostove je napravio Kralj Milan) i opet im trebaju godine i godine da završe tu prugu. XIX vek je bio pun naseg entuzijazma i ljubavi prema našoj domovini Srbiji, koliko je tada bilo dobrotvora, svi bogatiji ljudi su se utrkivali da državi po nešto poklone od svoje imovine. Otvarali su škole u kojima je bio red, slali su završene srednjoškolce na studije u Francusku, Austriju, Švajcarsku.... I svi ti studenti po završetku studija su se vraćali u svoju Srbiju. A onda je nastupio XX vek u kome smo poništili sve to što smo postigli u XIX veku. A sada u XXI veku živimo sa posledicama koje nam napraviše "pametnjakovići" /budale" XX-tog veka.

  • Jozef

    8. maj 2023 | 18:40

    😂😂😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>