• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mekdonalds optužen za obmanu: Neće da se oglašava u medijima koje drže Afroamerikanci?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužbom se traži 100 miliona dolara od najpoznatijeg svetskog lanca brze hrane

  • 0
Mekdonalds, sendvič, hrana Foto: Shutterstock

Medijski preduzetnik, Bajron Alen, podneo je drugu tužbu protiv Mekdonaldsa zbog navodnog odbijanja tog lanca brze hrane da se oglašava u medijima u vlasništvu Afroamerikanaca.

U žalbi podnetoj prošle nedelje u Los Anđelesu, dve kompanije istakle su da je Mekdonalds "lagao" kada se u maju 2021. obavezao da će povećati nacionalnu potrošnju na oglase u medijima u vlasništvu Afroamerikanaca: sa dva na pet odsto do 2024. godine, preneo je Rojters.

Bajron Alen, čiji Allen's Entertainment Studios Networks zajedno sa kompanijom Weather Group LLC optužuje Mekdonalds, rekao je da lanac brze hrane ne poštuje to obećanje, jer njegova grupacija predstavlja više od 90 odsto medija u vlasništvu Afroamerikanaca.

On je rekao i da se "oslanjao" na obećanje Mekdonaldsa kada je tražio nove poslove od njega, ali je bio odbijen.

Tužbom se traži 100 miliona dolara od Mekdonalsa, plus kaznena odšteta, zbog navodnog kršenja kalifornijskog zakona protiv prevara, odnosno davanja lažnih obećanja poznatog lanca brze hrane.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>