• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ljudi kupuju manje hrane, ali od putovanja ne odustaju: Airbnb zabeležio rekordan broj rezervacija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Airbnb je takođe prijavio neto prihod od oko 117 miliona dolara, u poređenju sa neto gubitkom u istom periodu prošle godine

  • 0
AirBnb

Foto: (AP Photo/Patrick Semansky, File

Airbnb je zabeležio snažan rast prihoda i novi rekord po broju rezervacija tokom prva tri meseca ove godine, što je više nego dobar signal da potražnja za putovanjima ostaje jaka uprkos dugotrajnim strahovima od recesije.

Kompanija je prijavila da je prihod za kvartal porastao za 20 odsto na 1,8 milijardi dolara, što je nadmašilo procene Volstrita. Kompanija je saopštila da su noćenja rezervisana preko platforme dostigla rekord, sa više od 120 miliona prošlog kvartala.

- Više gostiju odseda na Airbnb-u nego ikada ranije - rekao je izvršni direktor Brajan Česki u razgovoru sa analitičarima i dodao "zabeležili smo najveći broj aktivnih bukera ikada, uprkos kontinuiranim makroekonomskim neizvesnostima".

Tokom ovog tromesečja, uočeno je i da gosti rezervišu putovanja unapred.

- Posebno smo bili ohrabreni kontinuiranim oporavkom Azijsko-pacifičkog regiona jer su noćenja rezervisana u prvom kvartalu porasla za više od 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu - rekao je on.

Airbnb je takođe prijavio neto prihod od oko 117 miliona dolara, u poređenju sa neto gubitkom u istom periodu prošle godine.

- Sada smo duplo veći nego što smo bili pre pandemije i na osnovu - rekao je Česki.

Uprkos ružičastom izveštaju o zaradi, akcije Airbnb-a pale su za čak 10 odsto u trgovanju posle radnog vremena u utorak nakon što je kompanija prijavila slabije izglede za tekući kvartal nego što su neki analitičari očekivali.

(Telegraf Biznis)

Video: Ušli smo u najstariju berbernicu u gradu kojoj preti zatvaranje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>