• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle otpuštanja, još jedna loša vest za zaposlene u tehnološkom gigantu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ipak, kompanija će zadržati budžer za bonuse i nagrade, ali u manjem obimu nego inače

  • 0
Earns Microsoft Foto: Tanjug/AP

Majkrosoft ove godine neće povećavati plate zaposlenima sa punim radnim vremenom, navodeći kao razlog teške ekonomske uslove, ali će nastaviti sa svojim bonusima, nagradama i promocijama.

Kompanija, koja je sada potpuno fokusirana na ratvoj veštačke inteligencije, u januaru je odlučila da otpusti 10.000 zaposlenih, pridruživši se drugim tehnološkim kompanijama u pripremama za turbulentnu godinu.

- Shvatamo da snalaženje u dinamičnom ekonomskom okruženju i velikoj promeni platforme zahteva od nas da donesemo kritične odluke o tome kako ulažemo u naše ljude, naše poslovanje i našu budućnost - rekao je portparol tehnološkog giganta.

- Ove godine ekonomski uslovi su veoma različiti u mnogim dimenzijama - rekao je izvršni direktor Satia Nadela u internom dopisu.

Zajedno sa proizvođačem ChatGPT-a, OpenAI, koji je od Majkrosofta dobio milijarde dolara, ovaj tehnološki gigant unosi tehnologiju veštačke inteligencije u svoje Office proizvode, kao i u pretraživač Bing.

Insajder je citirao interni dopis direktora u kom se navodi da Majkrosoft pomaže u pokretanju velike promene platforme u novoj eri Al, dok se suočava sa rastućom konkurencijm i globalnim makroekonomskim neizvesnostima.

- Ove godine ćemo zadržati naš budžet za bonuse i nagrade, međutim, nećemo preterati u onoj meri u kojoj smo to uradili prošle godine - rekao je Insajder, citirajući Nadelin mejl.

(Telegraf Biznis)

Video: Broj radnika u IT industriji skočiće 3 puta: Direktor Microsoft-a u Srbiji o najtraženijem zanimanju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>