• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski prodavci automobila besni zbog odlaska Renoa: Traže milionsku odštetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

rancuski proizvođač automobila Reno zvanično je napustio rusko tržište sredinom maja prošle godine

  • 1
Renault, Reno, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Ruski prodavci automobila iz udruženja (ROAD) su se obratili francuskoj kompaniji Reno sa zahtevom da zaključi sporazum o nadoknadi gubitaka u iznosu od 103 miliona evra zbog odlaska ovog brenda iz Rusije.

ROAD želi kompanzacije za troškove nabavke i iznajmljivanje nekretnina za prodajne salone, troškove unutrašnje i spoljne rekonstrukcije po Reno standardima, nabavku, obuku osoblja, kredite dobijene za razvoj Reno dilerske mreže, kao i za izgubljenu dobit, prenosi RIA Novosti.

Ako se dogovor ne postigne, dileri su spremni da se obrate ruskom sudu, što će naštetiti reputaciji Renoa i otežati povratak ovog brenda u Rusiju, naglašava udruženje ROAD. Francuski proizvođač automobila Reno zvanično je napustio rusko tržište sredinom maja prošle godine, podseća ruska agencija.

(Telegraf Biznis)

Video: Da li ima kupaca na ovogodišnjem Sajmu automobila?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    11. maj 2023 | 13:49

    I nevalja nista to auto, imao sam ga i nikad vise da mi poklone. Non stop neki djavo, izuo me par hiljada evra. Pezo ok, al Reno, daleko mu kuca.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>