• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od 15. maja ponovo direktno do Kaira: "Ovo je najsrećniji dan otkad sam ambasador u Srbiji"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon posete predsednika Egipta Srbiji, ovo je moj najsrećiji dan od kada sam postao ambasador u Srbiji', rekao je ambasador Salah

  • 0

Er Srbija će 15. maja obnovniti direktnu avio liniju Beograd Kairo, prekinutu zbog pandemije, koja će prema rečima egipatskog ambasadora Basela Salaha biti važna spona između dva glavna grada, čije prijateljstvo traje 115 godina.

Ova linija koja će povećati ne samo obim razmene turista već i ekonomske i privredne sradanje Srbije i Egipta, naveo je on na skupu u amabsadi kojoj je prisustvovao i generalni diretkor Er Srbije Jirži Marek.

Ambasador je naglasio da je otvaranje ove direktne avio linije Beograd Kairo za njega, nakon što je egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi u junu prošle godine posetio Srbiju, najznačajniji dogadaj od dolaska u Beogradu.

"Nakon posete predsednika Egipta Srbiji, ovo je moj najsrećiji dan od kada sam postao ambasador u Srbiji', rekao je ambasador Salah koji je pozvao sve građane Srbije da dođu i posete Kairo vide brojne širom sveta poznate istorijske i kulturne znamenitosti i osete gostoprimstvo i ljubav egipatskog naroda.

Direktor Er Srbije Jirži Marek naglasio je da kada govori o novoj direktnoj liniji ne misli samo na želju da turisti i biznis zajednica dolaze u Beograd i Kairo već i oni putnici koji će koristititi evropsku mrežu Er Srbije ali i onu ka severnoj Americi koju nacionalni prevoznik širi.

A o tome šta Egipat ima da ponudi turistima s Balkana, čitajte i u intervjuu ambasadora Egipta za Telegraf Biznis.

(Telegraf Biznis)

Video: Srbija ima i trgovinski sporazum sa Egiptom, evo koliko je on značajan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>