• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj epske bitke: Adidas odlučio da proda Yeezy patike, deo novca će donirati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršni direktor kompanije istakao je da bi Adidas u suprotnom pretrpeo gubitak od pola milijarde evra ove godine

  • 0
Adidas Yeezy

Adidas Yeezy / Foto: Shutterstock

Kompanija sportske opreme Adidas odlučila je da proda neke patike i proizvode, koje su napravili u saradnji sa reperom Kanje Vestom, te da deo novca doniraju u humanitarne svrhe javlja Bi-Bi-Si.

Podsetimo, prošle godine je nemačka kompanija prekinula saradnju sa reperom zbog njegovih antisemitskih komentara, ali ih je ta odluka koštala milione u prodaji i doživela je prvi godišnji gubitak nakon tri decenije poslovanja.

Adidas ima oko 1,2 milijardi evra vredne patike Yeezy u skladištima.

Izvršni direktor Bjorn Gulden rekao je da će Adidas prodati neke proizovde umesto da ih donira, jer ne žele da vide da proizvodi dospeju na tržište indirektno.

On je dodao da ako kompanija odluči da ne "prenameni" svoje preostale zalihe, oštetiće svoj operativni profit za oko 500 miliona evra ove godine.

Takođe, kompaniju tuže investitori koji tvrde da je Adidas znao za problematično ponašanje repera godinama pre prekida partnerstva.

Gospodin Gulden je branio dugogodišnju saradnju repera i Adidasa, nazivajući muzičara "možda i najkreativnijim umom u industriji koliko god da je bio težak".

(Telegraf Biznis)

Video: Zoran je poslednji obućar u Bogatiću: Za mlade je ovo prljav posao, a pare su male

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>