• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni sobni bicikl opet na udaru: Povučeno 2 miliona sprava zbog rizika od povreda

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opoziv se odnosi na bicikle prodate u SAD, u periodu od januara 2018. do maja 2023. godine

  • 0
peloton Foto: Shutterstock

Sećate se Peloton sobnog bicikla kojeg fanovi serije i filmova "Seks i grad" ne pamte po dobrom? U pitanju je sprava za vežbanje kompanije Peloton Interactive, Inc. iz SAD, koja se pominje u nastavku ovog kultnog serijala.

Naime, u prvoj epizodi serije And Just Like That "Zverka", partner od Keri Bredšo, doživljava infarkt vozeći upravo Peloton i, premda je reč o fikciji, nakon toga su akcije kompanije značajno pale.

Onda su pre više od godinu dana usledile velike promene u kompaniji: smenjen je CEO i ukinuto je 2.800 radnih mesta.

I kao da to nije bilo dovoljno, nižu se neuspesi za američkog giganta. BBC ovih dana piše da Peloton povlači više od dva miliona bicikala za vežbanje, zbog zabrinutosti da bi sklop sedišta mogao da se pokvari tokom upotrebe i povredi vežbače, odnosno kupce.

Vlasnicima je savetovano da odmah prestanu da koriste bicikle i kontaktiraju Peloton za besplatnu popravku. Kompanija je primila brojne izveštaje o povredama uključujući "prelom zgloba" i "posekotine", nakon što se sedište bicikla odvojilo tokom upotrebe.

Opoziv se odnosi na bicikle prodate u SAD, u periodu od januara 2018. do maja 2023. Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda Američke Vlade izdala je opoziv u četvrtak, 11. maja, upozoravajući vlasnike na rizik od povreda povezanih sa brojem modela bicikla PL-01.

Peloton je izdao saopštenje u kojem se navodi da je identifikovalo 35 izveštaja o "lomljenju stubova sedišta", od ukupno 2.160.000 prodatih bicikala do 30. aprila. "Kao deo naše posvećenosti bezbednosti proizvoda, dobrovoljno povlačimo stub sedišta pogođenih sprava, kako bismo obezbedili besplatnu zamenu za sedište", saopštila je kompanija.

Peloton je rekao da članovi koji su kupili bicikl u Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Australiji nisu "pogođeni" ovim potencijalnim rizikom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>