• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Dokaz da je Srbija regionalni tehnološki lider": Preko 40.000 učesnika na konferenciji u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Neki su došli, neki će putem mreža pratiti konferenciju i ovde dolazi 'krem' koji se bavi tehnologijama", dodao je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović

  • 3
konferencija tomorrow Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

"Organizovanje ove konferencije dokaz je da su Beograd i Srbija postali regionalni tehnološki lider", istakao je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović na otvaranju Evropske konferencije o novim tehnologijama "Tomorrow" u Štark areni.

On je dodao da će se u naredna tri dana pričati o razvoju veštačke inteligencije, blokčejnu, biotehnologiji i svemu što Srbija radi i radiće na ovom polju.

Ministar je dodao da će se prezentovati i uspesi Srbije u ovom sektoru koji je postao naša najbolja privredna grana.

- O tome šta smo radili da razvijemo inovativne centre, naučno tehnološke parkove, da donesemo strategiju razvoja veštačke inteligencije, osnujemo Institut za razvoj veštačke inteligencije i da se Srbija pozicionira kao regionalni digitalni lider zemlja koja prednjači u razvoju digitalnih tehnološki rešenja - dodao je Jovanović.

Konferencija, koja je prethodno održana u Dubaiju u februaru, prikupila je preko 40.000 učesnika.

- Neki su došli, neki će putem mreža pratiti konferenciju i ovde dolazi 'krem' koji se bavi tehnologijama i značajno je što se dešava u Beogradu, jer će naši inženjeri imati prilike da uče od najboljih iz celog sveta, da razmene znanja o oblasti nove tehnologije - dodaje ministar.

Prvog dana zakazan je za panel "Kako vlada podržava nove tehnologije" na kojem će govoriti predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, direktor za IT i preduzetništvo pri kabinetu premijerke Vlade Republike Srbije Nenad Paunović i izvršni direktor Blokčejn centra Dubai Marvan Alzarouni.

(Telegraf Biznis)

Video: Bata je 90' bio mladi direktor IT giganta gde i još radi: Otkriva razliku velikih firmi od propalih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>