• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tek milijarder (28) kupuje čuveni Forbes? Našao se i na popularnoj listi "30 ispod 30"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stiv Forbs, predsednik i glavni urednik poslovne kuće, navodno planira da ostane u kompaniji

  • 0
forbes Foto: Shutterstock

Ostin Rasel, 28-godišnji milijarder iz automobilske industrije, tačnije CEO kompanije "Luminar Technologies", navodno preuzima većinski udeo u "Forbes Global Media Holdings"-u, koji je trenutno u vlasništvu hongkonške firme "Integrated Whale Media Investments (IWM)".

O tome su, naime, izvestili WSJ i Rojters, a potom su vest preneli brojni mediji.

Rasel je izvršni direktor tehnološke kompanije koja auto-industriji obezbeđuje tehnologiju autonomne vožnje, i ima tržišnu kapitalizaciju od 2,1 milijarde dolara.

Prema izveštajima, koji su citirali izjave Rasela i IWM-a, Rasel je pristao da kupi 82% udela u Forbsu, uključujući preostale akcije koje pripadaju istoimenoj porodici, dok će IWM zadržati manjinski udeo.

Stiv Forbs, predsednik i glavni urednik poslovne kuće, navodno planira da ostane u kompaniji.

Ugovor se procenjuje na oko 800 miliona dolara, a izveštaji kažu da Rasel ne planira da učestvuje u izveštavanju Forbsa u vestima i dnevnim operacijama, već će se umesto toga usredsrediti na podsticanje svog rasta i ostvarivanje svojih filantropskih interesa u okviru poslovanja.

On, takođe, navodno namerava da uspostavi novi odbor za Forbs, koji će uključivati stručnjake za tehnologiju, medije i veštačku inteligenciju. "Forbs je nešto na šta sam se uvek ugledao kao na brend i medijsku imperiju", rekao je Rasel za WSJ.

Napomenuo je samo da novac za kupovinu nije došao od njegovih akcija u "Luminaru", i nije želeo da navodi više detalja.

Više od 100 godina star Forbs jedan je od najstarijih medija u SAD. Rasela je svojevremeno Forbs uvrstio i na svoju popularnu listu "30 ispod 30", na kojoj se nalaze uspešni biznismeni mlađi od 30 godina.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>