• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada je i zvanično: Vice podneo zahtev za bankrot

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zajmodavci su odobrili 20 miliona dolara, kako bi Vice Media nastavio da prolazi kroz proces bankrota

  • 0
Vice Media

Foto: Shutterstock

Vice Media Group, kompanija koja stoji iza sajtova Vice i Motherboard je podnela zahtev za bankrot u SAD i trebalo bi da bude prodata grupi svojih zajmodavaca.

Ova informacija ne dolazi kao šok, jer je podnošenje zahteva za bankroz najavljivano i ranije, o čemu je pisao i Telegraf Biznis. 

Kompanija koja je nekada bila procenjena na 5,7 milijardi dolara, mogla bi da bude preuzeta za 225 miliona dolara. Digitalni izdavač fokusiran na mlade rekao je da će nastaviti da radi tokom procesa stečaja.

U saopštenju kompanije stoji da se "očekuje da će se pojaviti kao finansijski zdrava i jača kompanija za dva do tri meseca". Pokrenut 1994. godine kao časopis pod nazivom Glas Montreala, Vice trenutno posluje u više od 30 zemalja.

Njegov oštar sadržaj, fokusiran na mlade, proteže se od štampe, onlajn izdanja, preko organizovanja događaja, pa sve do muzike, TV-a i filmova.

Investitori Vice Media Group su Fortress Investment Group, Monroe Capital i Soros Fund Management, firma koju je osnovao menadžer fonda i milijarder Džordž Soros.

Zajmodavci su odobrili 20 miliona dolara, kako bi Vice Media nastavio da prolazi kroz proces bankrota. Za to vreme, druge firme mogu da podnesu "više ili bolje" ponude za medijsku kuću. Ako ove ponude ne budu uspešne, zajmodavci Vice Media će preuzeti izdavača za 225 miliona dolara.

Prihodi kompanije su već nekoliko godina na istom nivou, a takođe se bori da ostvari profit. Prošlog meseca kompanija je najavila otpuštanja nakon što je njen vodeći TV program zatvoren.

BuzzFeed, još jedna pionirska onlajn platforma, takođe je nedavno objavila da zatvara svoj odeljenje za vesti i otpušta 15% svoje radne snage zbog ozbiljnih finansijskih izazova i pada prihoda od oglašavanja.

(Telegraf Biznis)

Video: Telegraf Biznis među najboljim sajtovima u Srbiji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>