• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan od najpopularnijih portala otpušta novinare i fokusira se na šaljive liste i recepte

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je rekla da će prekinuti svoje istoimene vesti i fokusirati se na neobične liste i video snimke o kuvanju

  • 0
Otpuštanje otkaz smanjenje zaposlenih Foto-ilustracija: Shutterstock

Popularni portal BuzzFeed saopštio je da će zatvoriti svoj odsek za vesti, koji je stekao slavu po svom specifičnom izveštavanju, pa je na kraju podlegao izazovima digitalnog poslovnog modela.

Akcije BuzzFeed-a pale su za 20 odsto na 75 centi nakon što je medijska kompanija sa sedištem u Njujorku rekla da će prekinuti svoje istoimene vesti i fokusirati se na neobične liste i video snimke o kuvanju od kojih i zarađuju za hleb

Portal je saopštio da će otpustiti oko 180 zaposlenih u odeljenju za biznis, za sadržaj, tehnologiju i administraciju, što iznosi oko 15 odsto njegove radne snage, a HuffPost jedinica će biti njegov primarni odsek za vesti.

Odeljenje za vesti Buzzfeed-a se nekada smatralo ozbiljnim rivalom u medijskom svetu i dobilo je Pulicerovu nagradu 2021. za izveštavanje o masovnom zatvaranju muslimana u Kini.

Takođe u četvrtak, The Wall Street Journal je izvestio da je Vice Media razgovarala o zatvaranju svoje jedinice Vice Vorld News ako ne bude mogla da pronađe kupca u roku od nekoliko nedelja. Izvršni direktor BuzzFeed-a Džona Peteri rekao je u poruci osoblju da je sam doneo odluku da preterano ulaže u BuzzFeed vesti jer toliko voli njihov rad i misiju.

Zbog ovoga sam sporije pirhvatio činjenicu da velike platforme neće obezbediti distribuciju ili finansijsku podršku potrebnu za podršku vrhunskog, besplatnog novinarstva.

Jedinica za vesti BuzzFeed-a, osnovana 2011. godine, ali nije uspela da pronađe funkcionalan poslovni model i konstantno jer gubila novac.

Kao i drugi digitalni mediji, njegovo oslanjanje na oglašivače ga je i uništilo, jer su se oni okrenuli TikTok-u i drugim platformama društvenih medija, što je ostavilo manje novca za oglašavanje u digitalnim medijima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>