• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šansa za studente ekonomije: Dogovorena saradnja Ministarstva trgovine i Ekonomskog fakulteta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Praksa će pružiti studentima priliku da se upuste u različite oblasti rada, uključujući međunarodnu trgovinu, sporazume, tržišno istraživanje i analizu...

  • 0
Foto: MUST, Đ. K.

Ovakav princip saradnje akademskog sektora i državog aparata izuzetno je značajan za podsticanje profesionalnog razvoja perspektivnih mladih kadrova kroz obavljanje stručne prakse u Ministarstvu trgovine, gde će paralelno sa njihovim usavršavanjem doći i do dodatnog unapređenja rada državne uprave, istakao je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas sa dekankom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Žaklinom Stojanović potpisao Protokol o saradnji resornog ministarstva i Ekonomskog fakulteta.

- Protokolom o saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu, koji se nalazi među nekoliko najboljih u Centralnoj i Istočnoj Evropi, obezbedićemo najboljim studentima ekonomije da obavljaju stručnu praksu u Ministarstvu trgovine. Saradnja sa Ekonomskim fakultetom nije samo sporazum na papiru, to je izraz našeg dubokog uverenja da mladi ljudi predstavljaju snagu koja može dodatno da transformiše i modernizuje naš sektor trgovine, uzimajući u obzir ubrzane trendove promena u našem sektoru. Protokol o saradnji predstavlja još jedan korak na važnom putu pripreme studenata za odgovorne zadatke koji su pred njima. Mladi ljudi, studenti, nosioci su promena, inovacija i napretka jednog društva, a po mom mišljenju ključ ekonomskog razvoja leži upravo u tesnoj saradnji nauke, privrede i države - izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da će program stručne prakse pružiti studentima priliku da se upuste u različite oblasti rada Ministarstva trgovine, uključujući međunarodnu trgovinu, trgovinske sporazume, tržišno istraživanje i analizu, kao i regulatorne i političke aspekte trgovine. Kroz direktnu interakciju sa zaposlenima u Ministarstvu trgovine studenti će biti u mogućnosti da steknu uvid u složene procese i odluke koje utiču na trgovinu na nacionalnom i međunarodnom nivou.

(Telegraf Biznis)

Video: Potrošač je u centru ekonomskih kretanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>