• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Makron obećao nove olakšice za srednju klasu: Budžet za to je 2 milijarde evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsećamo i da je Francuska pre neki dan najavila povećanje državnog poreza za ultrabogate i multinacionalne kompanije

  • 0
Svetsko prvenstvo u Kataru finale Argentina Francuska Emanuel Makron Emanuel Makron / Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik, Emanuel Makron, najavio je nedavno da će Vlada Francuske izdvojiti dve milijarde evra za smanjenje poreza za srednju klasu.

- Tražio sam od vlade da osmisli predloge, za dve milijarde evra, koji će se fokusirati na srednju klasu - rekao je on u intervjuu za TF1 i istakao da će dve milijarde evra biti deo plana budžeta do 2027. godine, kao i da se one neće odnositi na smanjenje dažbina ili doprinosa.

Francuz je ponovio kako je tražio od vlade svoje zemlje da "radi na tome", ali i da ne želi da zatvara vrata "ovde" jer, kako kaže, "možda ima pametnih stvari koje treba uraditi u vezi sa dažbinama koje plaćate, doprinosima koje plaćate kada ste zaposleni".

Podsećamo, Francuska je pre neki dan najavila potpunu transformaciju poreskog sistema, tako što će povećati državni porez, uz više operacija usmerenih protiv "velikih prevara" i uz strože kontrole velikih korporacija i multinacionalnih kompanija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>