• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Investitori im nudili 30 miliona evra da prodaju ovaj plac, odbili su: Jedina kuća među tipskim zgradama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lokalni agent za nekretnine, Rej Vajt, kaže da bi taj deo imanja na tržištu postigao visoku cenu

  • 8

Sećate se priče iz Sidneja, kada je jedna vlasnica kuće, okružene visokim i modernim stambenim zgradama, odbila da proda svoj skromni dom investitorima, za nešto manje od 20 miliona dolara?

Sada imamo još jednu sličnu priču, takođe iz okoline ovog australijskog grada. Ali, ovoga puta "ulog" je veći.

Porodica nastanjena blizu Sidneja odbila je čak 50.000.000 australijskih dolara, jer ne želi da se odrekne svog "dvorca" lociranog na velikom imanju. Za to vreme, oko njih niču moderne zgrade, čiji se arhitektonski stil svakako ne uklapa u ovaj "porodični".

Na površini od oko dva hektara, nekih 40 kilometara od Sidneja, u gradiću Kvekers Hil, porodica Zamit živi već 17 godina. Iako je oko njihove kuće vremenom izgrađeno moderno naselje, oni su ostali imuni na promene.

Lokalni agent za nekretnine, Rej Vajt, kaže da bi taj deo imanja na tržištu postigao visoku cenu. Međutim, porodica Zamit ne smatra da je napuštanje "gnezda" vredno tih para.

Prevedeno u valutu evrozone, u pitanju je 30 miliona evra koje investitori nude za njihov posed.

- Nekada je ovo bilo poljoprivredno zemljište sa malim kućama i vikendicama od crvene cigle. Svaki dom je bio jedinstven, bilo je mnogo prostora, a sad je krcato - istakla je Dajan Zamit.

Pritom, komšije im ne zameraju, štaviše, imaju samo reči hvale, jer su Zamitovi uspeli da se odupru ponudama agenata za nekretnine i sačuvaju svoj plac, uprkos paprenim sumama.

Do sada, porodica Zamit je odbila sve ponude.

- Mnoge porodice u ovom kraju su prodale svoje domove tokom prethodnih deset godina. Na imanju ove porodice moglo bi da se izgradi 50 novih kuća, pa je i te kako jasno zašto im agencije za nekretnine nude taj novac i zašto se interesuju za ovo "parče raja" - rekao je jedan od agenata.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>