• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vodafon otpušta 11.000 ljudi: "Naš učinak nije bio dovoljno dobar"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukidanje radnih mesta bi uticalo na sedište kompanije u Velikoj Britaniji

  • 0
Vodafone logo Foto: Shutterstock

Kompanija Vodafon saopštila je da će otpustiti 11.000 ljudi tokom naredne tri godine, pošto je telekomunikaciona kompanija predstavila plan za oživljavanje svog poslovanja.

Ukidanje radnih mesta bi uticalo na sedište kompanije u Velikoj Britaniji i operacije u drugim zemljama, dodaje kompanija u saopštenju.

- Naš učinak nije bio dovoljno dobar. Pojednostavićemo našu organizaciju, umanjujući složenost da bismo povratili svoju konkurentnost - rekla je izvršna direktorka Margherita Della Valle.

Najava ukidanja radnih mesta dolazi nakon objaviljivanja preliminarnog finansijskog izveštaja o poslovanju Vodafona, u kome se navodi da je ova kompanija u protekloj fiskalnoj godini zabeležila skroman rast prodaje od 0,3 odsto u odnosu na fiskalnu 2022. godinu.

U fiskalnoj 2023. godini je Vodafon zabeležio prodaju od 45,7 milijardi evra, dok je u fiskalnoj 2022. godini prodao robu i usluge u vrednosti od 45,5 milijardi evra. "Moji prioriteti su mušterije, jednostavnost i razvoj.

Pojednostavićemo našu organizaciju da bismo opet bili tržišno konkurentni", saopštila je Dela Vale. Kompanija je već najavila da će smanjiti broj zaposlenih u Nemačkoj i Italiji.

Vodafon grupa je u avgustu prošle godine postigla dogovor o prodaji svoje mađarske podružnice za 1,8 milijardi evra, uključujući dug, u okviru plana britanske telekomunikacione kompanije da ublaži posrnulo poslovanje.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta je SWIFT i kako funkcioniše najzaštićeniji sistem međunarodnog bankarskog poslovanja?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>