• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kompaniju Dizni zadesile nove nevolje: Zatvaraju hotel, a odustali su i od izgradnje kampusa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Reč je o hotelu u kojem gosti učestvuju na dvodnevnom putovanju svemirskim brodom, a najjeftinije karte koštale su 4.800 dolara po paru

  • 0
Diznilend, Orlando, Florida Foto: Pixabay/janeb13

Kompanija Dizni saopštila je danas da će zatvoriti luksuzni hotel u zabavnom parku Volt Dizni na Floridi i odustaje od planova za preseljenje 2.000 svojih zaposlenih iz Kalifornije u novi kampus koji je gradila u toj državi, vredan 864 miliona doalra.

Kako navodi Blumberg, hotel Ratovi zvezda: Galaktički zvezdani brod biće zatvoren krajem septembra. Reč je o hotelu u kojem gosti učestvuju na dvodnevnom putovanju svemirskim brodom, a najjeftinije karte koštale su 4.800 dolara po paru.

- S obzirom na značajne promene koje su se dogodile od početka ovog projekta, uključujući novo rukovodstvo i promene uslova poslovanja, odlučili smo da ne idemo dalje sa izgradnjom kampusa - saopštio je šef Diznijevih parkova Džoš D'Amaro.

Iz Diznija nisu pominjali spor sa guvernerom Floride Ronom DeSantisom, ni u najavi o zatvaranju hotela, niti u poruci zaposlenima kojima se otkazuje plan preseljenja. Blumberg navodi da je u pozadini ove odluke sve oštrija borba sa DeSantisom koji je potpisao zakon kojim je preuzeo kontrolu nad odborom koji nadgleda usluge u Diznijevom zabavnom parku u toj saveznoj državi, nakon što se kompanija javno usprotivila zakonu koji ograničava raspravu o rodnim pitanjima u javnim školama.

Dizni je ovim potezom takođe izazvao sumnje da li će nastaviti sa planovima da investira 17 milijardi dolara u državu tokom naredne decenije i otvori 13.000 novih radnih mesta.

- Nadam se da ćemo to moći da uradimo - poručio je D’Amaro. Portparol guvernera DeSantisa rekao je da, kako je naveo, izgleda kao da je Dizni odavno napustio projekat zbog sopstvenih finansijskih problema.

- S obzirom na finansijske teškoće kompanije, problema na tržištu i pada cene akcija, nije iznenađujuće da će restrukturirati svoje poslovanje i otkazati neuspešne poduhvate - rekao je portparol.

Dizni je najavio izgradnju novog kampusa na Floridi kod jezera Nona u julu 2021, a projekat je trebalo da bude delimično finansiran kroz poreske olakšice od države, i to, procenjuje se, u iznosu od 578 miliona dolara. Zaposleni koji su se već preselili imaće mogućnost da ostanu ili da se vrate u Kaliforniju, saopštila je kompanija. Akcije Diznija ove godine porasle su za 6,9 odsto.

(Telegraf Biznis)

Video: Kako postaviti jasne granice u porodici i na poslu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>