• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Studenti Građevinskog fakulteta obišli radove na izgradnji BRANKOV poslovnog centra

, Telegraf Biznis
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

U toku je renoviranje čuvenog zdanja nekadašnje Beobanke u centru grada, koji će u julu sledeće godine biti pretvoren u novu i modernu poslovnu zgradu – BRANKOV Business Center

  • 1
BRANKOV biznis centar

Foto: Telegraf.rs

Studenti Građevinskog fakulteta u Beogradu obišli su prošle nedelje u centru prestonice gradilište u okviru kojeg se renovira  čuveno zdanje nekadašnje Beobanke, a čiji će krajnji rezultat biti izgradnja novog, modernog poslovnog centra BRANKOV Business Center.

Ova poslovni centar će sadržajno obogatiti jednu od najznačajnih lokacija u samom centru Beograda, na uglu Brankove i Ulice carice Milice. Radi se, inače zgradi koja  je sagrađena pre tačno 63 godine. Projektovala ju je Milica Šterić i za to dobila Sedmojulsku godišnju nagradu za arhitekturu.

Cilj izlaska studenata na ovo gradilište bio je da im se približe poslednji trendovi u građevini, EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) globalni standardi, ali i da im se pokažu primenjeni industrijski koncepti.

- Iskustvo u građevini se najbolje stiče na terenu, te smo upravo sa tim ciljem odlučili da organizujemo posetu studenata Gađevinskog fakulteta u Beogradu trenutno aktuelnog gradilišta BRANKOV Business Centra. Cilj nam je bio da na samom objektu pokažemo studentima specifična rešenja za koja smo se opredelili u procesu rekonstrukcije i način na koji se postojeće arhitektonsko nasleđe iz 1961. godine rekonstruiše i pretvara u modernu i održivu poslovnu zgradu - izjavila je Nataša Bugarinovć, rukovodilac održivog razvoja u kompaniji MPC Properties, kojoj je zadužena za projektni menadžment Brankov poslovnog centra.

BRANKOV Business Center prostire se na ukupnoj površini od 10.500 kvadratnih metara, od kojih će oko 8.000 biti namenjeno izdavanju. Zgrada ima 15 etaža, moderno opremljen ulazni hol koji karakteriše primena prirodnih, održivih materijala u skladu sa globalnim trendovima, kao i zelenu terasu za zakupce na šestom spratu sa pogledom na prestonicu. Vrednost ove investicije procenjuje se na oko 20 miliona evra.

Takođe, važna stavka koja pravi razliku među poslovnim objektima, a koja akcenat stavlja na kvalitet gradnje i energetsku efikanost, jeste i sertifikacija. Poštujući koncept održivog razvoja, BRANKOV poslovna zgrada grada biće u skladu sa principima zelene gradnje, po kriterijumima EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) globalnih standarda, sa fokusom na zdravom okruženju za rad, kao i na optimizaciji potrošnje energije, što troškove zakupaca svodi na minimum. Radovi na izgradnji ovog objekta se izvode po najvišim ekološkim, tehničkim i građevinskim standardima, kako bi zakupcima bio ponuđen moderan poslovni prostor i sigurna podrška njihovom biznisu.

Inače, zakupci mogu da izaberu kancelarijski prostor od 250 do 650 kvadratnih metara (NLA) površine po spratu, a prednost zgrade je i njena fleksibilnost i tailor-made pristup, što korisnicima iste omogućava da svoj deo prostora urede u skladu sa sopstvenim potrebama i zahtevima. Novi poslovni centar obuhvatiće sve ono što je neodvojiv deo modernog poslovanja, te će u sklopu svog kompleksa zakupcima omogućiti i sadržajnu i kvalitetnu retail ponudu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by MPC Properties (@mpc.properties)

 

BRANKOV Business Center predstavlja važnu investiciju u porfoliju - SF1 group, koja je ekskluzivni distributer za brendove PANDORA i Nespresso, dok je upravljanje projektom povereno kompaniji MPC Properties, koja je regionalni lider u razvoju i upravljanju modernim šoping destinacijama i poslovnim centrima.

"Naša poslovna filozofija je da biramo da zastupamo premijum brendove, tražimo najbolje lokacije za njihov plasman i pravimo pametne poslovne saradnje. Želimo da BRANKOV Business Center svojim korisnicima pruži upravo taj kvalitet i da ga isti prepoznaju kao mesto na kome žele da ispisuju svoju poslovnu priču. Odluku o strateškom partnerstvu sa kompanijom MPC Properties smo doneli, jer je MPC Properties lider na domaćem real estate tržištu i znamo da će doprineti da naša investicija bude održiva na duge staze", izjavila je Dušica Pajić, direktorka BRANKOV Business Centera.

"BRANKOV Business center predstavlja odgovor na zahteve tržišta i zakupaca za objektom koji može da odgovori na sve izazove i potrebe savremenog poslovanja. Radovi se izvode po najvišim ekološkim, tehničkim i građevinskim standardima, kako bi zakupcima bio ponuđen moderan poslovni prostor i sigurna podrška njihovom biznisu. Ovaj projekat predstavlja samo još jednu potvrdu da Beograd postaje sve atraktivnija poslovna destinacija, a mi smo sigurni da će se BRANKOV Business Center svojom lokacijom posebno istaći u njoj“, izjavila je Nataša Bugarinović, rukovodilac održivog razvoja u MPC Properties.

MPC Properties u svom portfoliju poseduje UŠĆE Shopping Center, UŠĆE Tower One i Two poslovne centre, Navigator Business Complex, BEO Shopping Center, Delta City. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>