• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bugarska Vraca i Niš u zajedničkom projektu: Iz fondova Evropske unije uložiće ovu oblast

Vreme čitanja: oko 1 min.

Niš u prvoj polovini godine beleži sve bolje rezultate u turizmu

  • 0
Dragana Sotirovski Foto: Grad Niš

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa saradnicima sastala se u Gradskoj kući sa rukovodstvom bugarske opštine Vraca. Razgovaralo se o prekograničnoj saradnji i apliciranju sa zajedničkim projektima prema fondovima Evropske unije.

S obzirom da oba grada poseduju brojne potencijale za privlačenje turista iz regiona, Evrope i sveta postignuta je saglasnost da je oblast u kojoj se može uspostaviti najbrža moguća saradnja turizam.

- Vraca ima nešto više od 60 hiljada stanovnika, samo stotinak kilometara je udaljena od glavnog grada Sofije i ima brojne ideje za razvoj turizma, od adrenalinskog parka do sadržaja namenjenih rekreativnom turizmu - rekao je gradonačelnik Vrace Kalin Kamenov.

Gradonačelnica Sotirovski upoznala je goste iz Bugarske sa potencijalima niškog kraja koji takođe pružaju niz mogućnosti kako za ekstremne sportove, paraglajding, tako i za banjski i zdravstveni turizam. Niš u prvoj polovini godine beleži sve bolje rezultate u turizmu i očekujemo da će do kraja godine rast broja posetilaca biti sve veći, poručila je gradonačelnica.

Dragana Sotirovski Foto: Grad Niš

Dogovoreno je da se razgovori predstavnika dva grada i turističke privrede nastave kako bi se na vreme sačinila zajednička projektna ideja za finansiranje u okviru Interreg VI-A IPA programa Bugarska-Srbija 2021 – 2027.

(Telegraf Biznis)

Video: Brza pruga Beograd-Niš, 100 minuta brzinom 200 km/h: Kadrovi deonice iz vazduha od kojih zastaje dah

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>