• 41
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počinju da padaju cene u Srbiji: Momirović obišao prodavnice, pregledao namirnice

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar kaže da u prethodnih 10 godina, prvi put u istoriji naše zemlje, imamo stabilan kurs dinara, kao i da smo nezaposlenost oborili na ispod 10 odsto

  • 41
Tomislav Momirović Foto: MUST/ Đ. K.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da počinju da padaju cene u maloprodaji i da smo pobedili inflaciju.

- Iza nas su teške nedelje, možda i najteže u ovom veku. Ali i pod tim okolnostima država mora da radi svoj posao i ne sme da stane. Predhodnih godinu dana bijemo ljutu bitku sa visokom inflacijom uvezenom sa istoka Evrope. Danas slobodno mogu da kažem da smo u toj borbi pobedili. Trend rasta cena se zaustavio i cene polako počinju da padaju, a to ćete najbolje videti na velikom broju akcija u vašim supermarketima. Uskoro će taj trend ostati trajan - izjavio je Momirović.

On kaže da u prethodnih 10 godina, prvi put u istoriji naše zemlje, imamo stabilan kurs dinara, kao i da smo nezaposlenost oborili na ispod 10 odsto. "Imamo impresivan rast plata i penzija i sve to smo zajednički postigli. Nećemo se zaustaviti, jer Srbija ne sme da stane", poručio je Momirović.

(Telegraf Biznis)

Video: Potrošač je u centru ekonomskih kretanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gospodine

    24. maj 2023 | 15:51

    ministre i vi sami ne verujete u to što pričate.Svinjski but 900 din kilogram,pileće belo bk 860 junetina bk oko 1400 i još jedan artikal nebitan ORBIT bombone koje su bile 60din sada su 105 din u tim vašim super marketima.Jel to zvanična inflacija oko 16%. Neko ovde slabo zna matematiku ja ,vi ili guvernerka NB.Obično onaj ko ne zna ništa krili ministar ili na visokom položaju.

  • KnD

    24. maj 2023 | 15:55

    Sramota je da plaćamo najskuplje gotovo sve u okruženju.Deru nas kao mačke i bez milosti.Dižu cene na dnevnom nivou pa onda kao daju neke akcije-prevara do prevare.Svi to znaju i svesni su svega Al ćute.Najlošiji kvalitet svega na našim policama a cene kao da je sve zlatno.SRAMOTA!!!!!

  • D

    24. maj 2023 | 15:03

    Ovo je vec vredjanje inteligencije, ja ne mogu da verujem sta ovi ljudi pricaju. Mene interesuje smao da li poatoji osoba u ovoj zemlji koja veruje u ovo?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>