• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kreće prijava za turističke vaučere za odmor u Srbiji: Ko ima pravo na njih i gde da aplicirate?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reč je o šest kategorija građana Srbije koji mogu koristiti vaučere za odmor

  • 0
Putovanja, odmor Foto: Shutterstock

Građani koji su zainteresovani za dobijanje turističkih vaučera za odmor u Srbiji moći će od danas da se na šalterima pošta prijave za dobijanje vaučera.

Kako je ranije najavio ministar turizma i omladine, Husein Memić, obezbeđeno je 100.000 vaučera u iznosu od po 5.000 dinara.

Pravo da dobiju vaučere imaju nezaposleni, penzioneri, stariji od 65 godina bez primanja, zatim studenti, lica koja koriste pravo na tuđu negu i pomoć, zaposleni čije su plate manje od 70.000 dinara.

Građani koji su ove godine već dobili vaučer, nemaju pravo da podnesu prijavu za novi.

Postupak prijavljivanja je isti kao i ranije, a iz Pošte Srbije su objasnili da je procedura još efikasnija, ako se prethodno preuzme obrazac prijave, odštampa, popuni i sa pratećom dokumentacijom preda u najbližoj pošti.

Obrazac je dostupan na sajtu Pošte Srbije, kao i na sajtu Ministarstva turizma i omladine. Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja vaučera mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Početkom godine je, u rekordnom roku, podeljeno 100.000 turističkih vaučera kojima se subvencioniše odmor u Srbiji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>