• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sedela sam za mašinom, šila sam: Počeo kurs šivenja i krojenja u Beogradu, a ove žene imaju prednost

Vreme čitanja: oko 1 min.

Obuku će pohađati sedam žena, koje pripadaju kategoriji teže zapošljivih lica

  • 0
šivenje Foto: Unija poslodavaca Srbije

U okviru Programa „Sedela sam za mašinom, šila sam“, počeo je kurs šivenja i krojenja u trajanju od 35 časova, za selektovana nezaposlena lica, odnosno lica koja su izrazila želju da se dokvalifikuju ili prekvalifikuju za posao modelara, krojača i šivača.

Program, pored kursa, podrazumeva i edukaciju o osnovama dizajna, materijala, rada na industrijskim mašinama, budućnosti tekstilne industrije (Reduce, Reuse and Recycle), zatim osnova preduzetništva, pravnog

i ekonomskog aspekta preduzetništva, izrade biznis plana.

Program kursa krojenja i šivenja držaće Milena Čvorović iz Beograda, koja ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji i održavanju kurseva tog tipa, a iza nje je i veliki broj uspešno obučenih polaznika.

Obuku će pohađati sedam žena, koje pripadaju kategoriji teže zapošljivih lica, sa idejom da pokrenu sopstveni biznis ili da se zaposle kod poslodavca koji se bavi delatnošću u oblasti tekstilne industrije.

Opšti cilj programa je promocija društveno-odgovornog preduzetništva, kao prihvatljivog načina ekonomskog aktivizma, kao i promocija preduzetničkog učenja, budućnosti tekstilne industrije i koncepta pravedne tranzicije. Ovim aktivnostima i rezulatitma, žele da daju svoj pečat održivom privrednom razvoju i promovisanju privrednog prostora Grada Beograda kao respektabilne investicione, ali i turističke destinacije, navodi se u saopštenju.

Kažu da beogradsko tržište za modelare, krojače i šivače tekstila - ima budućnost, ali i da nedostaje stručan/obučen kadar, te da je licima sa ovim znanjima i veštinama obezbeđena svetla poslovna perspektiva, kao i visoka zarada - kroz zaposlenje na osnovu iskazane potrebe poslodavaca.

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za privredu Grada Beograda, obuku realizuje Unija poslodavaca Srbije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>