• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Inspektori dobili 25 automobila: Vesić im uručio ključeve, pa obećao pojačanje i nove uniforme

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić je najavio i da će inspektori u narednom periodu dobiti nove uniforme koje će biti prilagođene poslovima koji rade

  • 3
Automobili za inspektore Foto: Predrag Mitić/Tanjug

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić uručio je danas na Makišu ključeve 25 automobila marke "Škoda", inspektorima resornog ministarstva.

- Ovo je veliki dan za inspekciju, ali je samo početak onoga što ćemo raditi, kako bi inspektori Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji su svaki dan na terenu i za koje ne postoji radno vreme, mogli nesmetano da nastave svoj rad kako zakoi nalažu - rekao je on.

Vesić je naveo da u resornom ministarstvu nema dovoljno inspektora, precizirajući da ih je trenutno 67 koji rade u osam inspekcija.

- Nemamo dovoljno inspektora za čitavu Srbiju i to je problem sa kojim sam se suočio od kad sam postao ministar - rekao je on i naglasio da je njegov cilj da broj inspektora u ministarstvu do kraja ove godine bude 115, odnosno skoro dupliran.

Vesić je najavio i da će inspektori u narednom periodu dobiti nove uniforme koje će biti prilagođene poslovima koji rade.

Ministar je naglasio i da će pokušati da zajedno sa drugim minustarkama i ministrima nađe način da inspektori dobiju ne samo bolje uslove rada, već i da njihov prekovremeni rad kao i rad na terenu bude adekvatno plaćen. Na taj način će, kako dodaje, inspekcija postati atraktivnija, imati više ljudi i svoj posao obavljati potpuno nezavisno. Vesić je podsetio i da je kada je došao na čelo Ministarstva zatekao veoma lošu situaciju kada je u pitanju opremljenost inspektora.

- Imali su 27 automobila od kojih je 15 prešlo preko 400.000 kilometara i praktično su neupotrebljivi - naveo je ministar.

Načelnik inspekcije za transport opasne robe Vlado Bogićević kazao je da će svim inspektorima ovi novi automobili puno značiti, jer su oni osnovno sredstvo njihovog rada.

- Ne pamtim da je ovoliko velike nabavke i količine automobila bilo u prethodnom periodu, a ja sam u ministarstvu više od 10 godina - kazao je on.

Bogićević je naveo i da je konkretno inspekcija za transport opasne robe do sada imala jedno vozilo i da je sada dobila tri.

- Ovi automobili ne predstavljaju samo privilegiju, već i jednu obavezu inspektora da budu efikasniji u radu - zaključio je on.

(Telegraf Biznis)

Video: Vesić objasnio kako rade električni punjači u praksi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>