• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati reper tuži giganta: Kaže da su zbog rasizma zanemarili njegov brend votke i tekile

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reper i biznismen tvrdi da mu je Diageo rekao da je distribucija njegovih brendova ograničena na urbana područja, delimično zbog njegove rase

  • 1
Pi Didi, P Diddy, Shon Kombs, Šon Kombs Foto: Profimedia/Sara De Boer / INSTAR Images

Šon "Didi" Kombs podneo je ove nedelje tužbu u Njujorku protiv giganta alkoholnih pića Diageo, tvrdeći da kompanija nije izvršila obećana ulaganja u njegovu votku Ciroc i brendove tekile DeLeon, dok je novac dala na druge brendove.

Reper i biznismen tvrdi da mu je Diageo rekao da je distribucija njegovih brendova ograničena na urbana područja delimično zbog njegove rase, navodi se u tužbi.

- Prikrivanje jezika različitosti i jednakosti dobro je za poslovanje Diagea, ali je laž - navodi se u žalbi, prenosi FOX Business.

U tužbi podnetoj u sredu Vrhovnom sudu Njujorka se navodi da je Diageo tretirao njegove brendove kao inferiorne "urbane" proizvode, uskraćujući im resurse, dok je gomilao novac na brendove kao što je tekila Casamigos Džordža Klunija, koju je Daigeo kupio za milijardu dolara 2017. godine.

Kombs je u tužbi takođe rekao da mu je rečeno da su mu neki lideri Diagea zamerili zbog količine novca koji je zaradio. Diageo, koji poseduje više od 200 brendova demantovao je optužbe za rasizam.

- Ovo je poslovni spor, i mi smo tužni što je gospodin Kombs odlučio da ovu stvar preinači u bilo šta drugo osim toga. Iako poštujemo gospodina Kombsa kao umetnika i preduzetnika, njegovi navodi nemaju smisla i uvereni smo da će činjenice pokazati da je prema njemu postupano pošteno - rekao je Diageo u saopštenju.

U tužbi, Combs je rekao da namerava da traži milijarde dolara odštete u pravnim postupcima protiv Diagea.

(Telegraf Biznis)

Video: Serija "Squid game" dobila svoj kafić: Kako je popularna serija postala hit na tržištu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    4. jun 2023 | 03:45

    Nemam pojma ko je ovaj. Ja već godinama pijem vina i šampanjac samo od snop Dog a...i jedno je od vrhunskih

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>