• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Erbas blizu sklapanja rekordnog ugovora: 500 letelica spremno za prodaju ovom prevozniku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Erbas i Boing se, pritom, i dalje takmiče u odvojenim pregovorima o prodaji 25 aviona indijskom prevozniku

  • 0
avion, airbus, erbas Foto: Shutterstock

Kompanija Erbas (Airbus) je, po svemu sudeći, blizu sklapanja potencijalno rekordnog posla za prodaju 500 aviona tipa A320, i to najvećem indijskom prevozniku IndiGo, rekli su izvori iz avio-industrije.

Evropski proizvođač aviona, inače glavni Boingov rival, pojavio se kao predvodnik za narudžbinu, naveli su izvori na marginama jednog sastanka avio-industrije u Istanbulu, javlja Rojters.

Takav posao bi potencijalno vredeo najviše 50 milijardi dolara, na osnovu nedavno objavljene Erbasove liste cena, ali obično vredi manje od polovine te sume, zbog uobičajenih popusta avio-industrije prilikom velikih ponuda.

Erbas i Boing se, takođe, i dalje takmiče u odvojenim pregovorima o prodaji 25 aviona modela A330 neo (Erbas) ili Boing 787 (Boing) - istoj ovoj avio-kompaniji iz Indije.

Izvršni direktor IndiGo-a, Piter Elbers, koji prisustvuje godišnjem sastanku Međunarodnog udruženja za vazdušni saobraćaj u Istanbulu, odbio je da komentariše komercijalna pitanja. Rojters navodi da su i oba proizvođača letelica odbila da komentarišu ovaj slučaj.

Kako se dalje ističe, IndiGo je već sada jedan od najvećih Erbasovih kupaca, sa narudžbinom od ukupno 830 aviona iz porodice Erbas A320.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>