• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brend koji Fereru donese 7 milijardi dolara svake godine: Gde se najviše jede čokolada?

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potražnja za ovom - i dalje relativno jeftinom poslasticom - ne jenjava, čak ni u uslovima inflacije

  • 0
kinder bueno Foto: Shutterstock

Italijanski proizvođač čokolade i ostalih konditorskih proizvoda Ferero (Ferrero Rocher) planira da poveća prodaju Kinder čokolade u SAD.

Proizvođač Nutele je već proširio prodaju brenda Kinder u Sjedinjenim Američkim državama na više od 500 miliona dolara u poslednjih pet godina, a sada se cilja proširenje posla na milijardu dolara, rekla je u intervjuu za Blumberg viša potpredsednica zadužena za Kinder u Severnoj Americi, Ketrin Bertrak.

Kako navodi njujorška agencija, SAD su najveći svetski potrošač čokolade, sa potrošnjom dvostruko većom od drugoplasirane Nemačke, prema istraživaču potrošača Euromonitor International.

Potražnja za ovom - i dalje relativno jeftinom poslasticom - ne jenjava, čak ni u uslovima inflacije. Inače, Ferero već prodaje svoje linije Kinder Joy, Kinder Bueno i Kinder Seasonal u SAD, a planira da izbaci i Kinder Chocolate u avgustu, najavila je Bertrak.

- To će pomoći da se razvije i proširi brend koji već ostvaruje prodaju od 7 milijardi dolara širom sveta svake godine - dodala je.

Da bi podržao rast kompanije u SAD, Ferero proširuje svoje proizvodne kapacitete u Blumingtonu (Ilinois), a takođe otvara novi centar za inovacije u Čikagu. Međutim, navodi Blumberg, troškovi robe rastu, a klimatski fenomen El Ninjo predstavlja pretnju vremenskim prilikama, što bi moglo da poremeti snabdevanje šećerom i kakaom i smanji marže proizvođače čokolade.

Već smo pisali o opasnosti El Ninja po kafu.

Prema rečima Ketrin Bertrak, italijanska kompanija je donela odluku da proširi poslovanje u SAD, a rastuća inflacija to neće promeniti. "Iako je Ferero podigao cene u skladu sa konkurencijom, to se ne odnosi na sve proizvode. Kao rezultat toga, nastavljamo rast", istakla je Bertrak i dodala da "kompanija rastom cena nadoknađuje određeno povećanje troškova".

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>