• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počela kažnjavanja na moru: Na šta morate da pripazite dok ste na odmoru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lokalne vlasti su podsetile građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale

  • 1
More, Hrvatska Foto: Pixabay

Policija poziva nautičare i kupače da vode računa o bezbednosti na moru i podseća da je glisiranje dozvoljeno samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale. 

Preduzimajući mere u cilju održavanja bezbednosti na moru, pomorski policajci su samo na području zadra poslednjih dana sankcionirali 16 osoba koje su plovilima nepropisno glisirali na udaljenosti manje od 300 metara od obale, piše Morski.hr.

Zbog ovih prekršaja iz Pomorskog zakonika, ljudima su naplaćene novčane kazne u iznosu od 132,72 evra uz 13,27 evra sudskih troškova. Takođe, od početka ove godine utvrđeno je i 17 prekršaja zbog neposedovanja polise obaveznog osiguranja plovila.

- Policijski službenici pomorske i aerodromske policije Zadar će i u narednom periodu sprovoditi pojačan nadzor na moru, pa ovim putem podsećamo građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i pozivamo ih da se zbog zaštite kupača i ronilaca pridržavaju te odredbe - upotoravaju lokalne vlasti.

(Telegraf Biznis)

Video: "Svi na more u Sutomore"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>