• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uber uvodi uslugu deljenja vozila: Možete da pozajmite automobil i komšiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uberova nova opcija deljenja vožnje već je dostupna u Australiji i uskoro će biti lansirana u Bostonu i Torontu

  • 0
US Labor-Workers Foto: Tanjug/AP

Vlasnici automobila koji žele da zarade dodatni novac sada mogu da ih iznajme svojim komšijama, objavio je Uber predstavljajući svoju novu ponudu.

Ovo je samo deo napora kompanije da podstakne održivi razvoj i deljenje vožnje. Uberova nova Carshare opcija pruža platformu vlasnicima automobila da svoja vozila stave na raspolaganje i da za to istaknu cenu po satu i po danu.

Ova nova ponuda vam omogućava da pozajmite automobil kada vam je potreban, tako da ne morate da ga posedujete, rekao je Camiel Irving, Uberov generalni menadžer.

- Godinama je preko Ubera bilo lako da dodirnete dugme i dobijete vožnju na zahtev. Sada ćemo isti princip da iskoristimo za deljenje automobila,  tako što će biti jednostavno, pristupačno i održivo da se pozajme automobili iz vašeg komšiluka. Uber ima veću sposobnost da od deljenja automobila napravi mejnstrim od bilo koje druge kompanije na današnjem tržištu - dodao je Irving.

Trenutno, Hertz Global Holdings ima lavovski udeo na tržištu iznajmljivanja automobila sa oko 36 odsto. Enterprise Holdings je odmah iza sa 33 odsto, dok je Avis sa 29,2 odsto.

U međuvremenu, Uberova nova opcija deljenja vožnje već je dostupna u Australiji i uskoro će biti lansirana u Bostonu i Torontu pre nego što počne da radi širom Severne Amerike, potvrdio je Uber za FOX Business.

Sa gorivom uključenim u cenu, Uber će predložiti cene i omogućiti vlasnicima da odrede kada je dostupan i koja je cena korišćenja. Automobili će biti dostupni u roku od 15 minuta, bez potrebe da se iznajmljivanje unapred rezerviše. Vozila će morati da ispunjavaju listu zahteva, uključujući ograničenja tipa, starosti i kilometraže pre nego što budu oglašena za deljenje.

(Telegraf Biznis)

Video: Vesić objasnio kako rade električni punjači u praksi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>