• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bizaran talas kriminala potresa Japan: Lopovi masovno kradu Pokemon kartice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlasnici prodavnica su počeli da ulažu više u bezbednost, da kupuju sefove ili prave kopije svoje kolekcije za izlaganje

  • 1
Pokemon karte Foto: Shutterstock

Japan potresa talas krađa Pokemon kartica iz prodavnica koje se bave prodajom kolekcionarima. Kako bi došli do ovih, često vrednih, kartica, lopovi su spremni na ekstravagantne korake.

Vlasnici ovih specijalizovanih prodavnica prijavili su gubitke vredne na desetine hiljada dolara. Novi izveštaj Volstrit Žurlana opisuje ekstravagantne stvari na koje su lopovi spremni da bi ukrali ove veoma tražene karte, od kojih neke koštaju i preko 100.000 dolara. 

Prošlog avgusta, lopovi su ukrali oko 540 kartica u vrednosti od oko 200.000 dolara iz prodavnice u Tokiju. A prošlog meseca, lopovi su napali prodavnicu u Kjušuu, ukravši oko 600 kartica u vrednosti od oko 47.000 dolara.

U drugom incidentu u koji je teško poverovati, ali se desio, čovek je vezao konopac za vrh zgrade i spustio se niz šest spratova gde je razbio prozor i ukrao kolekciju Pokemon karata. Osumnjičeni, koga je policija na kraju uhapsila, rekao je da je koristio veštine koje je naučio na časovima penjanja u srednjoj školi.

Vlasnici prodavnica su počeli da ulažu više u bezbednost, da kupuju sefove ili prave kopije svoje kolekcije za izlaganje, iako su takve mere uticale na prodaju.

- Želite li da gledate lažne slike koje su izložene kada posetite muzej? - upitao je Hosaka, vlasnik prodavnice iz tokijskog predgrađa Mačida.

FOX Business je kontaktirao kompaniju Pokemon za komentar.

(Telegraf Biznis)

Video: Slobodan iz Užica je za 700 dana i 1.000 evra sklopio samo jednu maketu fiće: Neobičan hobi Srbina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrtić = Japan

    13. jun 2023 | 00:23

    Ništa bolje nije ni kod mog sina u vrtiću... Kad god odnese Pokemon karte vrati se kući sa duplo manje!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>