• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džej Pi Morgan se nagodio sa žrtvom Džefrija Epstajna: Ali, tu nije kraj pravnim mukama

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodno je i Dojče banka platila odštetu žrtvama pokojnog ozloglašenog milijardera

  • 0
Džefri Epstajn Foto: Profimedia/Zuma Press

Američka banka Džej Pi Morgan postigla je "principijalni dogovor" o nagodbi sa žrtvom američkog milijardera Džefrija Epstajna, koji je bio klijent ove banke.

Podsećamo, kako smo pisali avgusta 2019, smrt milijardera pokrenula je mnoga pitanja, budući da je prethodno uhapšen, tačnije u julu 2006. zbog otpužbi za seksualno zlostavljanje.

Epstajn, inače, potiče iz porodice srednje klase iz Bruklina, ali je vremenom stekao enormno bogatstvo. Advokati nekoliko žena koje tvrde da ih je milijarder seksualno zlostavljao kada su bile maloletne, najavile su tužbe pre nekoliko godina, tražeći i njegovu imovinu.

U međuvremenu je i Dojče banka platila odštetu Epstajnovim žrtvama, a sada to čini i američka multinacionalka.

Kako se navodi u današnjem saopštenju banke, "obe strane veruju da je ova nagodba u najboljem interesu svih, posebno u interesu žrtava užasnog zlostavljanja Džefrija Epstajna", prenosi Blumberg.

Jedna od njegovih žrtava, čiji identitet nije otkriven javnosti, u tužbi tvrdi da je banka Džej Pi Morgan svesno profitirala od nelegalnih aktivnosti milijardera, vezanih za seksualno zlostavljanje.

Džej Pi Morgan mora da se izbori i sa sličnom tužbom Američkih Devičanskih Ostrva, tako da ovo nije kraj "pravnim glavoboljama" za tu banku, dodaje njujorška agencija.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>