• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ništa od obeštećenja? Holms tvrdi da nema 250 dolara mesečno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Imovina koju je vlada zamrzla na početku krivičnog gonjenja mogla bi biti dostupna za restituciju, smatraju stručnjaci

  • 0
Elizabet Holms, Elizabeth Holmes Foto: Tanjug/AP

Advokati Elizabet Holms kažu da ona neće moći da priušti 250 dolara mesečno na ime restitucije kada bude puštena iz zatvora u Teksasu.

Osramoćena direktorka Theranosa proglašena je krivom prošlog januara po četiri tačke u vezi sa prevarom i osuđena je na nešto više od 11 godina zatvora. Holms i Rameš Balvani, njen bivši dečko i poslovni partner, moraju da plate više od 452 miliona dolara na ime restitucije.

Stručnjaci su ranije rekli za Biznis Insajder da je uobičajeno da sredstva poput ovih nikada ne budu u potpunosti isplaćena i da su sudovi tražili načine da naplate deo novca, čak i ako dolazi iz imovine.

- Imovina koju je vlada zamrzla na početku krivičnog gonjenja mogla bi biti dostupna za restituciju. Ali generalno, većina restitucije se nikada ne plati - rekao je Danijel Ričman, profesor na Pravnom fakultetu Kolumbije i bivši federalni tužilac na Menhetnu.

Ove nedelje, tužioci su predložili da Holmsova vraća iznos od 250 dolara mesečno nakon njenog puštanja na slobodu, preneo je Blumberg.

Tužioci su ove nedelje rekli sudiji da plan plaćanja nije prvobitno određen zbog administrativne greške, prema Blumbergu. Ali njeni advokati se nisu složili da je sudija napravio grešku, rekavši da je sudija uzeo u obzir "značajne dokaze koji pokazuju ograničena finansijska sredstva gospođe Holms i da je sa pravom tretirao Holms i Balvanija drugačije u izricanju kazne", navodi Blumberg.

U članku u Njujork tajmsu prošlog meseca, Holms je rekla da ne može ni da plati svoje pravne račune, dodajući: "Moram da radim do kraja života da bih pokušala da platim to".

Prema prvobitnom nalogu za restituciju, Holmes i Balvani moraju da plate 40 miliona dolara Walgreens-u i 14,5 miliona dolara Safevai-u. Takođe duguju 125 miliona dolara za restituciju Rupertu Mardoku, investitoru Theranosa.

(Telegraf Biznis)

Video: Koje su ekonomske posledice želje Ilona Maska za slobodom govora: Sve o prodaji Tvitera

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>