• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svarovski napustio Rusiju: Sada dizajnira farove za automobile

Vreme čitanja: oko 1 min.

U martu 2022. Svarovski je obustavio prodaju u Rusiji, uključujući i onlajn prodaju

  • 0
Swarovski logo Foto: Shutterstock

Austrijski koncern Svarovski napustio je rusko tržište, objavio je list Klajn cajtung, pozivajući se na reči čelnika kompanije Aleksisa Nazarda.

- Potpuno povlačenje Svarovskog iz Rusije, najavljeno ove godine, već je završeno - rekao je Nazard na konferenciji za novinare.

U martu 2022. Svarovski je obustavio prodaju u Rusiji, uključujući i onlajn prodaju. On je takođe naveo da ta grupacija očekuje povećanje prodaje za oko četiri do sedam odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Generalni direktor najavio je i investicije od 50 miliona evra do 2025. u modernizaciju kompanije i obezbeđivanje "održivih radnih mesta". On je posebno ukazao na rast u automobilskom sektoru, koji trenutno iznosi 71 odsto.

Svarovski, kako je naveo, trenutno dizajnira komponente vozila za BMV, a vode se razgovori i sa drugim proizvođačima. Kako prenosi austrijski list, kompanija Svarovski se poslednjih godina suočila sa teškim turbulencijama.

Bivši izvršni direktor Robert Buhbauer pokrenuo je restrukturiranje grupe - uključujući velika otpuštanja u Vatensu, sa čime se deo porodičnog klana nije složio, zbog čega su usledili pravni sporovi. Nasard je bio prva osoba van porodice koja je prošle godine preuzela upravljanje kompanijom.

(Telegraf Biznis)

Video: Oborio Ginisov rekord: Ovaj prsten na sebi ima preko 12 000 dijamanata a teži čak 165 grama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>