• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rode: Šteta za ekonomsku perspektivu Kosova već na pomolu zbog situacije na severu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačko-kosovska privredna komora ukazala je da vesti o političkoj nestabilnosti značajno narušava poverenje nemačkih kupaca

  • 0
Ulaganje, investicije, biznis, berza Foto: Shutterstock

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode ponovio je poziv o deeskalaciji situacije na severu koji je danas uputila Nemačko-kosovska privredne komora, izražavajući zabrinutost da bi nemačke kompanije mogle da odustanu od svojih investicija na Kosovu, ili da prekinu postojeće aktivnosti.

Nemačko-kosovska privredna komora ukazala je da vesti o političkoj nestabilnosti značajno narušava poverenje nemačkih kupaca i investitora i da se to negativno odražava na nemačko-kosovske ekonomske odnose i nanosi štetu Kosovu kao lokaciji za investicije i poslovanje.

"Šteta za ekonomsku perspektivu Kosova koja je već na pomolu, narušavajući njenu reputaciju i potencijal u odnosu na poslovnu zajednicu. Ponavljamo poziv Nemačko-kosovske privredne komore na trenutnu deeskalaciju”, naveo je Rode na Tviteru.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>