• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prijava tek počela, a već je planulo 10.000 vaučera: Iz Pošte imaju važan apel za građane

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada dolaze da se prijave, zainteresovani bi trebalo da, osim lične karte ili pasoša, ponesu potvrdu o rezervaciji smeštaja koji žele da koriste, kao i prijavu

  • 1
Nova Varoš - Uvac Foto: Ivan Strahinić

Podela vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji počela je jutros u poštama širom naše zemlje, a kako je za Tanjug izjavila direktorka Funkcije usluga u Pošti Srbije Bojana Nikolić već je podeljeno više od 10.000 vaučera, od čega se skoro polovina odnosi na penzionere.

Prema njenim rečima, pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti. Korisnici mogu biti i lica starija od 65 godina koja nemaju pravo na penziju.

U ovom turnusu će se, kao i u prethodna dva, podeliti 100.000 vaučera vrednih po 5.000 dinara. U prvoj podeli u januaru vaučeri su podeljeni za dan i po, a u drugoj, u maju, za samo jedan dan, a kako je istakla naša sagovornica, sudeći po jutru i poštama punim građana koji se prijavljuju za očekivati je da se i najnovija tura podeli brzo.

- Kada dolaze da se prijave, zainteresovani bi trebalo da, osim lične karte ili pasoša, ponesu potvrdu o rezervaciji smeštaja koji žele da koriste, kao i prijavu. Apelujemo da građani popune prijavu unapred kako bi prijavljivanje išlo brže i jednostavnije a obrazac prijave se može naći na sajtu Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine - pojasnila je Nikolić.

Kada je reč o proceduri nakon prijavljivanja, navela je da se prijava u pošti obrađuje i građanima putem poštanske dostave na kućnu adresu šalje vrednosni ček ili vaučer sa kojim oni odlaze na odmor u smeštaj koji su izabrali. Sagovornica Tanjuga navodi da su analize prethodnih prijava pokazale da su penzioneri ubedljivo najčešći korisnici vaučera, a da se u prethodnom turnusu pojavio i nešto veći procenat zaposlenih. Što se tiče destinacija za koje se građani opredeljuju najzastupljenije su banje, a na drugom mestu su planinski centri.

(Telegraf Biznis)

Video: Đorđević: Za vaučere najviše zainteresovani penzioneri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    20. jun 2023 | 13:55

    Mislim da bi trebalo dati bar 10 hiljada, jer smestaj je skup, putna karta takodje, pa hrana i zato se ne prijavljujem jer mi to ne znaci nista kad nemam ostatak para, dati vise, ako ima ili ni malo, jer ovako idu oni koji imaju a mi opet NISTAAA.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>